HEPPY Pregatirea profesionistilor din domeniul ingrijirii medicale prin metoda “pedagogia parintilor

“HEPPY – Pregatirea profesionistilor din domeniul ingrijirii medicale prin metoda “pedagogia parintilor” este un proiect european co-finantat de Uniunea Europeana in cadrul programului Invatare pe tot parcursul vietii, Actiunea Leonardo da Vinci. Proiectul este coordonat de Spitalul Presidio Sanitario Gradenigo din Torino, Italia si beneficieaza de un parteneriat multinational format din 9 organizatii din 7 tari europene. Partenerul roman din proiect este Centrul Economic de Consultanta si Management in Afaceri.

Prin intermediul a doua abordari inovative, medicina narativa si pedagogia parintilor, proiectul isi propune sa ofere profesionistilor din domeniul medical care lucreaza cu pacienti cu boli cronice sau cu dizabilitati competentele necesare pentru a putea cunoaste si intelege povestea personala, personalitatea, atitudinile si interesele culturale ale pacientilor, precum si modul in care acestea sunt afectate de patologia afectiunii.

In cadrul proiectului a fost dezvoltat un portal pentru cadre medicale, pacienti si familiile acestora ce ofera o serie de informatii si materiale utile precum: rapoarte de cercetare, recenzii ale unor publicatii, exemple de bune practici, studii de caz, dar si relatari adunate de la pacienti si cadre medicale.
Portalul poate fi accesat la adresa: heppyportal(dot)fadgradenigo(dot)it .

De asemenea, in cadrul proiectului a fost realizat un curs de pregatire profesionala in format e-learning pentru cadre medicale in scopul pregatirii acestora pentu utilizarea celor doua abordari, medicina narativa si pedagogia parintilor, in activitatea lor curenta. In Romania cursul a fost implementat in Iasi in perioada Februarie-Septembrie 2013, beneficiarii fiind peste 30 de cadre medicale din judet.

Mai multe informatii despre proiect pot fi gasite pe site-ul proiectului la adresa: heppy(dot)fadgradenigo(dot)it .