fbpx

Halloween-ul, sarbatoarea povestilor de groaza

Mai sunt doar cateva zile pana la sarbatoarea de Halloween, iar magazinele s-au pregatit cu toate cele necesare. Copiii au de unde alege – de la pelerine, palarii de vrajitoare, costume de vampir, de fantome si strigoi, masti  din cele mai infricosatoare, toate la preturi accesibile.

Vine Halloween-ul, iar magazinele s-au pregatit deja pentru aceasta sarbatoare cu produse tematice si accesorii „de groaza”. Desi este o sarbatoare importata, Halloween-ul este, in fiecare an, un motiv de bucurie, in special pentru copii.  Ei au ocazia sa se simta, pentru o seara, personaje de poveste. Multe dintre magazinele online  s-au aprovizionat cu produse care au preturi pentru toate buzunarele: masti, coifuri, pelerine, palarii, dinti de vampir, costume de zombie, fantome sau strigoi, peruci sau  bentite cu coarne.

Conform kmarket.ro, “Avem magazinul aprovizionat, ne pregatim pentru frumoasa sarbatoare, a copiilor am putea spune, pentru ca ei sunt cei care se bucura cel mai mult de ea. De doua zile suntem vizitati nu numai de copii, ci si de tineri. Avem accesorii dintre cele mai diverse, si spunem noi, la preturi foarte bune, iar dovada stau vanzarile. Toate standurile au cate ceva destinat sarbatorii de Halloween”.

Comerciantii sunt multumiti de vanzarile din aceasta perioada, avand in vedere ca nu este o sarbatoare cu specific romanesc.

“Americanii sunt cunoscuti peste tot in lume. Trebuia sa adoptam si noi un stil international si ne-am gandit sa le facem copiilor o surpriza sa gaseasca la noi toate costumațiile care le trec prin cap, de la clown, vrajitoare, dovlecei. Am vandut foarte multe costume, iar la mare cautare au fost cele de vrajitori si dovlecei, prea putin printese si printi. Copiii vor sa fie mai infioratori”.

In majoritatea magazinelor au fost mult mai multe accesorii de sarbatoare pentru copii, decat pentru adulti.

“Din pacate noi am adus doar pentru copilasi, cu toate ca s-au tinut unele petreceri de Halloween in cluburile din Petrosani si cred ca ar fi prins si la adulti”, a mai adugat vanzatoarea.

Parintii si-au luat in serios datoria de a-i transfoma pe cei mici in personaje din povești, cum este recomandat, si au dat iama in magazine pentru a cumpara costumul potrivit.

“Am venit sa cumpar pentru fetita mea un costumas, le-a cerut la scoala sa se costumeze, pentru serbare, e in rolul principal. I-am cumparat un costum de vrajitoare. Pentru orice copil, ce e nou, e special si se bucura”, spune o mamica.

Halloweenul este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Halloween-ul este sarbatorit in noaptea de 31 octombrie, deși in unele țari data variaza.