Gustul de pui tradițional, accesibil tuturor românilor

LaProvincia este un brand foarte cunoscut în România, deoarece oferă consumatorilor carne de pui crescut ca țară, fără tot soiul de chimicale periculoase pentru sănătatea umană.

În plus, compania Avicarvil care și-a început activitatea prin preluarea uneia dintre cele mai mari platforme de creștere a păsărilor din România, cu vastă experiență în creșterea puilor de carne, datând încă din anul 1978, are și propriile terenuri cultivate special pentru a obține hrana necesară păsărilor din fermele avicole. Datorită acestui fapt, producătorul poate să aibă un control foarte bun asupra modului de furajare al păsărilor.

Carne de pui cu gust de casă, crescuți în ferme industriale

Carnea de pui LaProvincia chiar se aseamănă foarte mult cu aceea a puilor de casă, prin modul în care sunt hrăniți și îngrijiți din punct de vedere medical, fără a folosi preventiv antibiotice în lupta cu bolile avicole cele mai frecvente.

Un pui care mănâncă furaje vegetale de calitate superioară și ia în greutate treptat, nu de 3 – 4 ori mai rapid decât ar fi normal, este un pui sănătos, iar carnea lui este de asemenea una foarte bună.

Cu titlul de curiozitate, Avicarvil a construit prima fermă de creștere a puilor din România, care include producerea de energie verde (panouri fotovoltaice).

Un pui de casă, dintr-o gospodărie rurală, este vioi și are o imunitate bună, iar păsările din fermele companiei, chiar dacă sunt crescute în mod industrial, tind și ele spre aceste caracteristici importante, care au avantajul că reduc pierderile și cresc profitul fără a fi nevoie a se recurge a se recurge la artificii de laborator chimic.
Folosirea antibioticelor și hormonilor, interzisă în spațiul UE

În Uniunea Europeană, chiar s-a interzis de ceva vreme utilizarea pe scară largă a antibioticelor la puii crescuți în combinatele avicole, în fermele de producție industrială, deoarece poate face bacteriile să se transforme și să devină imune la medicamente, în condițiile în care agresivitatea factorilor patogeni devine tot mai mare.

Deoarece în ultimii ani, din cauza faptului că antibioticele administrate în furaje și în apa de băut la păsările sănătoase generau în final o rezistență la aceste medicamente, s-a interzis chiar pe cale legală utilizarea lor de către producători. Rezistența antimicrobiană este încă una dintre amenințările majore la adresa sănătății publice mondiale, motiv pentru care trebuie combătută prin absolut toate mijloacele. Țările europene, dar și de pe alte continente, încep ca să conștientizeze acest lucru și să ia măsuri în consecință.

Dacă ar fi ca să ne referim doar la țările ce fac parte din Uniunea Europeană, studiile efectuate au arătat un fenomen îngrijorător: din pricina infecțiilor determinate de bacterii ce au dobândit rezistență la antibiotice decedează peste 25.000 de persoane în fiecare an, iar numărul lor este tot mai mare, deoarece cercetătorii din marile concerne farmaceutice nu pot ține pasul cu acest flagel mondial. A crea medicamente tot mai puternice pentru a lupta cu destul de puțin succes împotriva bacteriilor actuale devenite imune la antibiotice chiar nu este o soluție.

Fenomenul se poate limita pornind de la ideea că se poate asigurare populației o hrană de calitate, cu mulți nutrienți, la un preț pe care să și-l poată permite și fără folosirea unor chimicale în creșterea puilor de carne.

Cumpără pui crescut ca la țară. Îți poți permite!

La Provincia este o marcă românească de prestigiu, deja recunoscută și pe plan extern, dovadă că în prezent face exporturi în opt țări europene.

Compania a dezvoltat o rețea proprie de magazine reunita sub brandul „La Provincia”, rețea compusă, în prezent, din aproximativ 60 de magazine răspândite în întreaga țară.

Oamenii ce își desfășoară activitatea în această unitate avicolă prestigioasă, înființată acum patru decenii, în 1978, sunt pe deplin conștienți că produsele lor ajung în special în alimentația copiilor și persoanelor în vârstă, precum și a bolnavilor, de aceea nu își permit ca să facă rabat la calitate.

Chiar dacă nu au rude la țară de unde să se aprovizioneze cu pui de casă, LaProvincia este brandul pe care îl găsesc în magazinele specializate, dar și în supermarketul din apropiere. Prețurile, chiar mai mari în medie cu 20% comparativ cu alte mărci, sunt accesibile. Așa încât poate să regăsească gustul de pui de casă cumpărând acest tip de carne extrem de nutritivă.