Grupul de Actiune “Dunare Marea Neagra” lanseaza primul curs axat pe aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii SUERD

Deschiderea noilor oportunitati deosebite de finantare prin Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) coincide cu o mare nevoie de noi competente si abilitati, in special in randul noilor absolventi, mai ales pentru promovarea si realizarea proiectelor complexe, multinationale avute in vedere. Cum implementarea fondurilor structurale s-a dovedit in mare parte un esec colectiv, acum – in perspectiva noului exercitiu bugetar – exista realmente sansa unei programari mult mai realiste, in functie de nevoile locale si regionale, cat si a unei racordari la proiectele partenerilor dunareni si, in genere, europeni, cu mult mai bogata experienta in domeniul proiectelor cu finantare UE.

Pentru a nu rata sub nicio forma aceasta posibilitate, Grupul de Actiune “Dunare-Marea Neagra” din cadrul Consiliului Consultativ SUERD, de pe langa Ministerul Afacerilor Externe, pilotat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, lanseaza odata cu noul an universitar primul Curs Online de Medie Durata, de tip post-universitar, destinat formarii corpului national de promotori, experti si consultanti pentru Strategia Dunarii, dar si pentru alte programe de finantare complexa de la Bruxelles, in domeniile inovarii, dezvoltarii durabile si turismului-patrimoniului cultural. Cursurile respective sunt incadrate in cadrul initiativelor si activitatilor Catedrei Internationale Onorifice pentru SUERD, platforma flexibila de formare alternativa, promovare si lobby pro-dunarean, initiativa prezidata de Ambasador Liviu BOTA, fost Secretar General Adj. ONU, ce se bucura deja de sprijinul unor importante personalitati academice din cadrul Academiei Romane, ANCS si Fundatia Universitara a Marii Negre.

Programul se va desfasoara in perioada septembrie-decembrie 2012, in principal la distanta, prin internet, spre a fi la indemana participantilor din intreaga tara, in parteneriat cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea”, membra a Federatiei Europene a Scolilor cu Acces la Diploma Europeana, dar coordonatorii proiectului organizeaza o sesiune demonstrativa, cu caracter introductiv, la Palatul Parlamentului, in zilele de 27 si 28 septembrie 2012. Sesiunea se adreseaza indeosebi responsabililor si managerilor din administratia publica locala sau centrala, cadrelor didactice implicate in proiecte europene, specialistilor in marketing, relatii publice, strangere de fonduri din sectorul privat si ONG. Participantii vor fi cooptati, ulterior, in Reteaua Nationala a Promotorilor si Facilitatorilor SUERD in Romania, urmand ca membrii acesteia sa colaboreze activ la proiectele sprijinite sau activate direct de Grupul de Actiune “Dunare-Marea Neagra”, in cadrul celor trei mari domenii prioritare gestionate de Romania: transporturi-navigabilitate; dezvoltarea turismului-patrimoniu cultural; mediu-managementul situatiilor de urgenta.

Amintim ca aceste cursuri au fost initiate si s-au desfasurat continuu din anul 2007, iar in prezent participantii se vor bucura, in cadrul grupei 22, de module suplimentare si actualizate, in concordanta cu prioritatile SUERD, precum si de conditii promotionale reduse si esalonare flexibila pentru toti participantii care se inscriu cel tarziu pana in data de 10 septembrie 2012. Pentru detalii suplimentare, cei interesati sunt invitati sa consulte paginile de internet www.StructuralFunds.ro ; www.HouseofEurope.ro sau sa contacteze Secretariatul Tehnic la adresele de e-mail: info@structuralfunds.ro ; info@houseofeurope.ro sau la tel./fax: 021.230.49.97.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support – “EU-RO Clearing Funds”.