„Green Week” – noi valenţe ale trend ului eco

Prima activitate din cadrul evenimentului, care va avea loc pe data de 31 mai în Tomis Mall, este concursul de origami şi quilling. Competiţia se adresează preşcolarilor şi vizează realizarea unor figurine, având ca tematică natura înconjurătoare. Concomitent, artişti handmade vor susţine o demonstraţie a acestor tehnici pentru cei prezenţi. De asemenea, pe data de 2 iunie, elevii de şcoală generală se vor întrece într-un concurs de tip vânătoare de comori în aer liber, acţiune care se va desfăşura în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.
Cea de-a treia activitate se adresează liceenilor şi va avea loc pe 4 iunie la Liceul Teoretic „Ovidius”. În cadrul acestei acţiuni, tinerii liceeni vor fi implicaţi în ateliere distractiv–educative şi vor participa la dezbateri pe teme de mediu, analizând probleme controversate din multiple perspective. Rezultatele acestora se vor transforma în rezoluţii sau planuri de acţiune. Activitatea care va încheia evenimentul „Green Week” se adresează întregii comunităţi locale şi constă într-o acţiune de colectare a uleiului vegetal uzat. Constănţenii sunt aşteptaţi duminică, 5 iunie, în intervalul 15.00–17.00, în Tomis Mall Constanţa (etaj 3) pentru a preda uleiul rezidual care le rămâne de la gătit. Pentru fiecare jumătate de litru de ulei vor primi câte un bilet la tombola organizată de ONG Mare Nostrum, având astfel şansa de a câştiga unul dintre premiile puse în joc.
„Acest eveniment s-a bucurat de succes în anii anteriori. De aceea, sperăm ca şi anul acesta să mobilizeze cât mai mulţi oameni, iar implicarea publicului să fie peste aşteptări. În cadrul acestei ediţii, copiii şi adolescenţii vor învăţa, prin intermediul jocului, că a fi eco e benefic şi, mai ales, distractiv. La sfârşitul concursurilor participanţii vor primi diplome şi materiale Mare Nostrum. De asemenea, colectarea uleiului vegetal uzat este o altă activitate dragă nouă, o activitate pe care încercăm să o permanentizăm, să o transformăm într-o practică uzuală. Ne dorim ca cetăţenii să facă dovada implicării şi a responsabilităţii lor faţă de mediu venind în număr cât mai mare la activitatea de pe 5 iunie, pentru a ne preda uleiul rezidual colectat”, a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.
Ediţia de anul acesta a evenimentului Green Week îşi propune implicarea unui public cât mai variat în acţiuni de informare şi conştientizare a problemelor cu care se confruntă mediul.
Parteneri: Tomis Mall Constanţa, Radio Constanţa şi Constănţeanul.com