Ghimbirul si proprietatile sale benefice pentru sanatate

28 noiembrie 2012

Recunoscut de asiatici inca din antichitate ca o planta medicinala cu efecte benefice pentru problemele reumatice si digestive, ghimbirul este studiat si in prezent de medicii din Europa. Va prezentam calitatile sale pentru sanatate si o reteta gustoasa de pizza cu pui si ghimbir.

Mii de ani ghimbirul a fost administrat, cu precadere, bolnavilor cu artrita reumatoida, datorita actiunii sale antiinflamatoare.

Fitoterapeutii au constatat ca, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteste bolnavii de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung, fiind vorba mai ales de bolnavii cu ulcer la stomac. In acest sens, cercetarile continua, pentru a se dovedi cum poate planta sa neutralizeze acizii inflamatori din articulatii. Specialistii homeopati au concluzionat ca ghimbirul poate, de asemenea, inlatura greata care se instaleaza pentru unii indivizi in timpul mersului cu masina, vaporul sau avionul.

Ghimbirul manifesta, totodata, proprietati anticancerigene si alunga ametelile.

Alte studii dovedesc ca dupa interventiile chirurgicale care necesita anestezie generala, ghimbirul poate fi benefic. Testele au demonstrat ca el are efecte puternice in comabterea starii de voma. Ceaiul din radacina de ghimbir s-a dovedit a fi eficient in tratamentul bolnavilor de cancer care au fost supusi chimioterapiei. Din aceasta cauza este studiat si pentru proprietatile sale antiocancerigene.

Ghimbirul poate fi consumat alaturi de o multime de alimente, iar aici va prezentam o reteta de pizza cu pui si ghimbir. Pizza a devenit demult, una dintre mancarurile favorite ale majoritatii gurmanzilor indiferent ca acestia aleg comenzile de pizza la domiciliu sau isi prepara singuri acasa o pizza delicioasa precum cea din reteta de mai jos.

Ingrediente:

2 linguri usturoi maruntit
2 linguri ghimbir proaspat ras
1 ½ cana ceapa verde tocata
1 lingurita ulei de masline
2 linguri sos de soia
2 cani carne de pui prajita şi tocata,
3 rosii
1 cana branza mozzarella rasa
½ cana sos de pizza
aluat de pizza

Modul de preparare:

Se pun la foc mediu usturoiul, ceapa si ghimbirul pentru aproximativ 5 minute.

Amestecam sosul de soia cu carnea de pui, dupa care curatam rosiile de coaja si de seminte, apoi se feliaza, insa nu prea subtire.

Aluatul de pizza se pune in forma, se unge cu sosul de pizza, apoi se pune puiul si amestecul cu ceapa. In final se presara branza, feliile de rosii, dupa care se introduce la cuptor pentru 15 minute.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram