Ghidul cadourilor de Craciun corporate

Ca business owner, cu siguranta ai primit si tu de-a lungul timpului cadouri sau mici atentii de la partenerii si colaboratorii tai, in special in perioada sarbatorilor. Prin urmare, stii ca majoritatea acestor cadouri ajung sa fie uitate intr-un sertar sau, mai rau decat atat, direct in cosul de gunoi. Si asta pentru ca sunt obiecte nefolositoare, care au strict rolul de a promova afacerea expeditorului fara a-i aduce insa vreun beneficiu destinatarului.

Daca iei in considerare ideea de a le oferi partenerilor de faceri cadouri de Craciun in acest an, trebuie sa stii care sunt regulile de urmat pentru ca darurile tale sa iasa in evidenta si sa spuna cu adevarat un “Multumesc!” sincer in loc sa fie doar o strategie ieftina si neproductiva de marketing.

Nu exagera

Cadourile corporate au rolul de a-ti arata recunostinta pentru relatia personala pe care ai dezvoltat-o cu partenerii sau clientii, si nu pentru valoarea pe care acestia o aduc afacerii tale. Prin urmare, daca trimiti un cadou prea scump acesta poate sugera ca incerci sa “cumperi” loialitatea sau contractele colaboratorilor tai, cand de fapt tu vrei doar sa le multumesti pentru increderea pe care ti-au acordat-o.

Ofera ceva folositor

Cele mai bune cadouri corporate sunt cele pe care destinatarii le pot folosi in activitatile lor business. Cauta ceva care le usureaza viata sau le rezolva o problema si tine cont de domeniul lor de activitate – daca ai un parteneriat cu o firma IT le poti oferi stick-uri de memorie sau mouse pad-uri, daca angajatii tai sunt agenti de vanzari o agenda si un set de pixuri le vor fi mai mult decat utile, si exemplele pot continua.

“Vinde” cadoul

Atunci cand oferi cadoul unui partener, explica-i de ce ai ales acele obiecte si cum consideri ca il vor ajuta. Este important sa faci asta pentru ca ei sa stie ca ai depus un efort special pentru alegerea cadoului, si nu ai ales primul obiect pe care l-ai vazut. Oamenii vor opta intotdeauna pentru colaborari cu parteneri in care au incredere si carora le pasa de ei, iar un cadou personal transmite exact acest mesaj.

O gama larga de cadouri de Craciun corporate atent selectionate gasesti in magazinul Debonaire.