Ghid SEO pentru incepatori. Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stii?

Daca ai reusit sa iti construiesti un site, urmatorul pas este cat evident: promovarea. Trebuie sa incepi sa atragi din ce in ce mai multi oameni pe pagina ta si sa ii convingi sa citeasca ceea ce ai scris sau sa cumpere ceea ce ai de vandut. Din fericire, exista o multime de variante de promovare online, insa concurenta este foarte mare, asadar, trebuie sa faci alegerea corecta.

In general, majoritatea celor care sunt la inceput se focuseaza pe SEO si pe Social Media, deoarece sunt cele mai ieftine si mai eficiente solutii.

SEO este acronimul de la Search Engine Optimization si este solutia prin care site-ul tau poate sa ajunga pe primele pozitii in cautarile Google. O pozitionare buna atrage foarte mult trafic pe site-ul tau si te ajuta sa vinzi. Cum faci, insa, SEO?

Ghid SEO de la Adfel

Cei de la Adfel au reusit sa construiasca un mic ghid SEO pentru incepatori. Este de retinut faptul ca varianta cea mai buna prin care poti sa ai un SEO perfect pentru site-ul tau este prin angajarea unor experti, insa daca nu ai un buget pentru asta, poti sa tii cont de urmatoarele lucruri:

  • Asigura-te ca ai un continut foarte bun pe site. Calitatea continutului depinde exclusiv de tine. Asigura-te ca este un continut pe care potentialii clienti ar vrea sa il citeasca si un pas urias catre un SEO de calitate este facut. Cei mai multi administratori de site-uri se focuseaza pe ideea de cuvinte cheie, cautand sa aiba cat mai multe cuvinte relevante in site, insa neglijeaza partea importanta: aceea de calitate. Nu este suficient sa atragi oameni pe site, ci este suficient sa ii tii acolo, iar Google stie acest lucru.
  • Incearca sa te faci vizibil in cat mai multe locuri. Fii prezent pe retelele de socializare, fii prezent pe forumuri si incearca sa faci rost de backlinkuri de pe site-uri relevante. Cu cat numele site-ului tau este mai vizibil, cu atat Google ii va oferi o importanta mai mare si il va urca in cautari.
  • Ofera constant lucruri noi. Site-urile care au cel mai mare succes sunt cele care ofera mereu lucruri noi. Fie ca este vorba despre un produs nou, despre un articol nou sau pur si simplu despre o barfa din domeniu, este important sa ai mereu ceea ce sa oferi pentru a avea succes.
  • Fa-ti site-ul cat mai rapid. Cel mai probabil va trebui sa angajezi un expert pentru asta. Este important ca site-ul pe care il ai sa se miste cat se poate de repede, in asa fel incat sa nu ii faci pe cititori sa astepte. Statisticile arata ca oamenii nu mai sunt obisnuiti sa astepte, asadar, daca site-ul nu se va incarca in cateva secunde ( maxim 5) vor pleca spre concurenta.

Sunt cateva elemente majore pe care site-ul tau trebuie sa le aiba. Evident, detaliile fac diferenta, asadar, daca vrei sa ajungi pe primele pozitii in cautari, este bine sa apelezi la niste experti.