fbpx

Ghid pentru cumpararea locuintei de vis, in Sibiu!

Procesul de cumparare a unei locuinte poate sa para intimidant, mai ales pentru cei care fac acest lucru pentru intaia oara si nu cunosc piata imobiliara din Sibiu.

De aceea am colaborat cu New Concept Living, o agentie imobiliara de top in Sibiu, pentru a realiza acest ghid cu cele mai importante lucruri de luat in considerare, atunci cand decideti sa cumparati o locuinta.

  1. Este momentul potrivit sa cumparati?

Inainte de a lua decizia de a achizitiona o locuinta trebuie sa va puneti o intrebare: Este acesta momentul potrivit pentru a cumpara? Primavara este cunoscuta in imobiliare drept cel mai bun moment pentru achizitie, insa, cel mai bine este sa apelati la o agentie imobiliara pentru a va consilia in acest sens. Aceasta va poate oferi informatii pretioase privind cele mai bune cartiere din Sibiu, noile ansambluri rezidentiale si blocuri finalizate sau in curs de finalizare. Si, cu siguranta, va salva timpul pretios pe care l-ati fi pierdut daca faceati aceste cautari de unul singur.

In cazul in care doriti mai intai sa vindeti o locuinta in Sibiu, tot agentia imobiliara este cea mai in masura sa va consilieze privind momentul prielnic pentru vanzare, sa va gaseasca cumparatorul si sa obtina pretul corect.

  1. Stabiliti bugetul

Cei care au vandut deja o proprietate, sau, cel putin locuinta lor a fost evaluata, au o idee destul de clara legata de suma pe care o pot cheltui pentru achizitionarea unei noi locuinte.

Insa, cei ce cumpara pentru prima oara, trebuie sa ia in considerare mai multe aspecte. Chiar si cand exista niste economii personale, cei mai multi cumparatori trebuie sa aplice pentru un credit ipotecar. Inainte de a merge la banca pentru a afla variantele de imprumut pe care le aveti, discutati cu agentia imobiliara si aflati informatii legate de pretul apartamentelor de vanzare in Sibiu,in zona dorita. Trebuie sa aveti o idee destul de clara legata de suma de bani pe care va trebui sa o solicitati de la banca.

  1. Alegeti zona

Petreceti timp pentru a studia plusurile si minusurile zonelor din Sibiu in care ati dori sa locuiti. Aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare sunt: accesul usor spre centru orasului sau puncte de interes personal, apropierea de statii pentru mijloace de transport, scoli, gradinte si centre comerciale. Poate doriti o zona mai linistita, retrasa, sau poate iubiti mai degraba forfota si actiunea din centrul orasului.

  1. Alegeti noua dumneavoastra locuinta

Daca v-ati facut o idee privind variantele de zona acceptabile, este timpul sa porniti in cautarea casei de vis. Agentia imobiliara aleasa va va face mai multe oferte pentru vizionare, luand in considerare toate aspectele pe care le specificati: zona, numar camere, suprafata, etc.

Alegeti ofertele care corespund specificatilor si nu va sfiiti sa puneti intrebari in timpul vizionarilor. Inspectati spatiul, aflati anul constructiei, eventualele costuri suplimentare ale imobilului (ex: mentenanta lift, firma curatenie), costuri de intretinere si, verificati tot ceea ce vine in pretul apartamentului (centrala, instalatii electrice/sanitare, etc.)

Daca tot ceea ce vedeti va place, va simtiti confortabil si pretul corespunde bugetului dumneavoastra, atunci inseamna ca ati gasit locuinta de vis!