fbpx

Ghid pentru cum sa va hotarati in alegerea unui proiect de casa

Nicaieri nu este ca acasa spune un proverb din popor. Pretuim acest spatiu si ii dam credit pentru starea de bine pe care o ofera celor care locuiesc in ea. Pana la a detine casa din vis, realitatea este destul de grea si provocatoare. Cand credeti ca aveti deja finantarea suficienta pentru o casa, sunt sute de decizii de luat, ce vor influenta pe termen lung.

Una dintre cele mai importante decizii se refera la alegerea proiectului. Exista variante gata realizate, cum regasim si in portofoliul de la https://www.smarthomeconcept.ro/. Doar ca de cele mai multe ori exista factori care conditioneaza, de la suprafata terenului la buget.

Ghid practic pentru alegerea unui proiect de casa

Inspiratie

Prea putini stiu ce isi doresc sau stiu, dar este mai complicat de pus in practica. Problema este ca ceea ce gandesc si pana la a vedea concret cum arata, exista si diferente. Inspirati-va, cautati exemple ale caselor care au fost deja realizate dupa un plan si cantariti ce vi se potriveste.

Smart Home Concept pune la dispozitie un catalog de proiecte, variate, pentru toate gusturile, de la case cu parter la cele cu mansarda, pe un nivel sau cu etaje, la fiecare categorie cu variante multiple ale suprafetei disponibile.

Sfatul celor priceputi

Pareri sunt foarte multe, insa trebuie adaptate la cerintele proprietarilor. Consultati un arhitect si puneti pe masa tot ce aveti, de la buget la teren si preferinte de stil pentru casa. Arhitectul nu trebuie sa va conditioneze, insa va putea sa va ajute cu un sfat in privinta costurilor si a modului in care poate adapta un proiect la preferintele pe care le aveti.

La Smart Home Concept o echipa completa de arhitecti, ingineri este disponibila sa colaboreze cu cei interesati. Un proiectant este la fel de important precum arhitectul, iar unul experimentat este de asemenea parte din echipa Smart Home Concept.

Detalii ce nu trebuie omise

Arhitectul ar trebui sa va explice de asemenea si cum trebuie amplasata casa in functie de punctele cardinale. Va va interesa sa aveti cat mai multa lumina naturala in spatiu. Daca este posibil, cereti si o vedere 3D a casei. Este un serviciu modern care va poate ajuta sa vizualizati cum arata casa dorita, ce imbunatatiri mai doriti si fiecare detaliu va fi mai bine analizat.

La capitolul functionalitati, casa trebuie sau nu completata de garaj, loc de parcare la exterior, foisor, sera sau bucatarie de vara etc. Toate acestea trebuie luate in considerare de la bun inceput.

Stilul casei

Sa fie moderna, traditionala, americana sau in stil andaluz? Sunt multe de parcurs pana cand sa decideti. Iata de ce un catalog cu proiecte de casa, nu doar planul in sine, ci si rezultatul final va poate ajuta sa va formati o idee.

Odata ales proiectul, acesta mai poate suferi modificari si adaptari. Trebuie sa stiti ca sunt cazuri in care veti fi taxati pentru asta, nu insa si la Smart Home Concept.