fbpx

Ghid pentru alegerea unei rochii în funcție de tipul tău de corp

Diferite proporții, busturi, înălțimi… Învață toate trucurile și începe să te îmbraci nu pentru a te ascunde, ci pentru a pune în valoare!

Deși rochia este, fără îndoială, cea mai versatilă piesă vestimentară, trebuie să știi că nu putem purta chiar orice. Desigur, respectând mereu libertatea fiecăruia de a purta ceea ce dorește, aici vorbim pur și simplu despre o teorie a studiului proporțiilor și despre modul în care stiliștii lucrează pentru a evidenția punctele forte ale corpului fiecăruia.

 

Tipuri de rochie

Dar, ce tip de rochie ne avantajează corpul? Modelele din jurul acestei haine sunt inepuizabile. Pentru a ști să alegi este necesar să fii mai mult sau mai puțin clar ce tipuri de tăieturi există și pentru ce tipuri de fete au fost create.

Flared: Sau evazată. Perfectă atât pentru look-uri mai casual, cât și mai elaborate. Favorizează toate tipurile de corp și siluete deoarece reușește să marcheze talia fără a pune într-o lumină proastă șoldurile, ceea ce o face ideală pentru fetele care au un complex cu privire la această zonă. 

Dreaptă: Nu scoate în evidență talia așa că este perfectă pentru fetele cu corp în formă de V sau „măr”.

Empire: Un element de bază care nu se demodează. Feminin și sofisticat. Rochiile cu croiala de tip „imperiu” sunt cele care au o croială sub piept. Are multiple avantaje, dacă ești mai mică îți oferă un aspect mai înalt și scoate în evidență bustul. Iar dacă ai talia largă, o ascunde complet.

Talie înaltă: Croiala este chiar în talie, este foarte măgulitoare pentru fetele cu o siluetă de clepsidră sau care doresc să-și camufleze șoldurile.

Rochii NISSA cauta pe emag.ro

Cambrată: Cea mai îndrăzneață variantă, dar în același timp în care care te vei simți cea mai senzuală, mai ales dacă o porți cu încredere. Fiind total strâmtă, este perfectă pentru toate fetele care doresc să-și pună în valoare curbele.

Talie joasă: Croiala ajunge la șolduri și este foarte eficientă pentru fetele care doresc să obțină o siluetă mai uniformă și mai echilibrată, de exemplu dacă au picioare foarte lungi și un trunchi mic.

Tunică: Ca și croiala dreaptă, dar cu cădere. Una dintre cele mai versatile, deoarece cu greu marchează formele. 

Bluză: rochie care imită o bluză largă. Poate fi strânsă în partea de jos, făcându-o perfectă pentru femeile cu sânii mici care doresc să-și pună în valoare curbele șoldurilor. Este, de asemenea, o opțiune ideală pentru a ascunde taliile mai late.

Rochie cămașă: Există atât de multe modele de rochii cămașă încât posibilitățile sunt multe, există o rochie cămașă perfectă pentru fiecare fată. Este mereu la modă. Largă pentru fete cu siluete mai rotunde și mai drepte și cu o curea pentru a marca talia fetelor cu corp triunghiular sau silueta clepsidră.

Nu uita de decolteu! Este dificil de determinat exact ce tip de decolteu se potrivește fiecărui tip de corp. Există rochii chiar si pe Emag cu și fără mâneci, bretele, fără bretele, asimetrice, cu decolteu la spate, cu diferite texturi și țesături, un număr infinit de modele și culori. Și absolut totul este important. Bineînțeles că tipul de corp influențează foarte mult la alegerea decolteului. O fată cu umerii mai proeminenți nu este totuna cu una cu umeri mai puțin definiți, cu brațele mai subțiri sau mai groase sau cu gâtul lung sau scurt.