fbpx

Ghid de ruletă pentru începători

Află tot ce trebuie să știi atunci când începi să joci la ruletă online. Sfaturi, recomandări și ponturi de la jucătorii cu experiență. Citește acum.

Cum să joci ruleta online: ghid pentru începători

Îți place conceptul de ruletă online și îți dorești să experimentezi senzațiile oferite de unul dintre principalele jocuri dintr-un cazinou? Pentru că te afli la început este indicat să avansezi pas cu pas în descoperirea celor mai avantajoase variante și strategii de joc. Dincolo de exersarea abilităților la jocurile gratis de ruletă, contra AI-ului în variantele standard din secțiunea cu jocuri de masă a cazinourilor trebuie să înveți cât mai multe despre joc.

Iar acest lucru se referă la aspecte legate de avantajul casei în cazul diferitelor variante de ruletă, a tipurilor de pariuri care sunt disponibile, a strategiilor care sunt mai avantajoase, dar și alegerea unei platforme care să-ți ofere beneficii pe termen lung. Citește în continuare pentru a descoperi o serie de informații utile atunci când te afli în punctul zero al acestui joc. Acestea te vor ajuta să îți setezi în mod corect așteptările față de jocul de ruletă, astfel încât, pe lângă distracție, să obții și câștiguri.

Ce trebuie să știe un jucător începător de ruletă?

Ruleta este un joc de cazinou, care se bazează pe alegerea în mod aleatoriu a unui număr, prin căderea pe câmpul inscripționat cu respectivul număr a unei bile care este pusă în mișcare de un crupier uman sau în mod automat, atunci când se joacă versiunile contra AI-ului. Se poate juca ruletă pe platformele online (desktop sau mobile), în cazinourile terestre, pe terminalele din sălile de joc și pe site-urile cu jocuri gratis.

Sunt disponibile două categorii de ruletă, cele de tip european (franceză, engleză etc) și cele de tip american. Acestea se diferențiază prin numărul căsuțelor cu cifra zero (un singur zero la cele de tip european și doi de zero la cele de tip american) și prin avantajul casei (2, 7% la cele europene și 5, 3% la cele americane). Un avantaj mai mare al casei echivalează cu șanse mai scăzute de câștig pentru jucător.

Modul de pariere este simplu, existând pariuri interioare (cu o volatilitate ridicată) și pariuri exterioare (volatilitate scăzută). Pentru a atrage jucătorii, pariurile interioare beneficiază de plăți foarte atractive (35:1 pentru pariul pe un singur număr sau 17:1 pentru pariul pe două numere). În schimb, pariurile exterioare oferă o plată de 1:1, dat fiind faptul că șansele de câștig sunt de 50:50. Teoretic, pentru că în practică avantajul casei reduce această valoare procentuală la 48,60% (ruletele de tip european) și 47,4% (la cele americane).

Anumite pariuri nu trebuie plasate niciodată atunci când ești jucător începător – este vorba despre pariul 0, 00, 1, 2, 3. Este cunoscut sub numele de ‘top line’, un pariu întâlnit la ruleta americană, iar avantajul casei în acest caz este 7,89%, cel mai mare posibil. În schimb, atunci când joci ruletă franceză funcționează regula “La Partage” (jumătate din pariul plasat îi este returnat jucătorului). Astfel, avantajul casei în acest caz este 1, 35%.

Pariurile speciale – sunt avantajoase pentru jucătorii începători?

Crupierul anunță aceste pariuri speciale (Jeu Zero, Le Tiers du Cylindre, Les Orphelins și Les Voisins du Zero), care oferă plăți de 26:1, 17:1, 35:1/17:1, respectiv 24:1. Jeu Zero și Les Orphelins au probabilitatea de 18,9% și 21,6% de a fi realizate, în timp ce Le Tiers du Cylindre are o probabilitate de 32,4%, iar la Les Voisins du Zero este 45,9%.

Fiecare pariu din această categorie include pariere pe un grup de numere (17 numere – Les Voisins du Zero, 12 numere – Le Tiers du Cylindre, 7 numere Jeu Zero și pe restul numerelor neacoperite de aceste pariuri cu Les Orphelins). Unui jucător începător îi este recomandat să opteze pentru acele pariuri care îi oferă un nivel cât mai ridicat de probabilitate.

Sfaturi pentru începătorii la ruletă

În afara alegerii numărului, grupului de numere sau a tipului de pariu (par, impar, mic, mare, roșu, negru etc) jucătorul nu are niciun fel de control asupra bilei care se învârte. Ruleta rămâne un joc de noroc, iar ceea ce s-a întâmplat la cazinoul din Monte Carlo în 1913 (bila a căzut de 27 de ori consecutiv pe culoarea roșu) este o dovadă clară în acest sens. Care a fost întărită în 1943 într-un cazinou american, atunci când bila a căzut pe roșu de 32 de ori.

Așa că, un jucător începător trebuie să ia în considerare următoarele sfaturi atunci când joacă la ruletă:

  • Nicio strategie nu este funcțională în lipsa unui buget adecvat;
  • Trebuie alese doar platformele de cazinouri cu licență și aprobate de autoritățile locale;
  • Pariurile exterioare sunt mai avantajoase pentru începători;
  • Nu trebuie să parieze niciodată fără să-și seteze limite;
  • Ruleta europeană și cele cu un avantaj al casei cât mai scăzut constituie alegerea înțeleaptă.

În rest, exersarea jocului cu variantele gratuite și studierea acestuia în secțiunile live sunt de mare ajutor pentru orice jucător începător. Astfel, cu timpul, acesta va învăța să joace mai eficient și va reuși să câștige și să distreze la ruletă!