Ghid de preparare lapte praf Topfer şi de hrănire a copilului

13 octombrie 2020
Autor:
Digital Metrics

Părinţii aflaţi la primul copil, care aleg alimentaţia cu lapte praf Topfer în detrimentul alăptării la sân, din motive medicale, profesionale sau în urma unor convingeri personale, trebuie să ştie de la început regulile de bază ale preparării laptelui praf, astfel încât să nu facă greşeli. Greşelile de preparare a laptelui praf pot avea consecinţe grave asupra copilului, atât în ceea ce priveşte igienizarea şi sterilizarea tetinelor şi biberoanelor, cât şi în ceea ce priveşte cantitatea de lapte praf folosită pentru prepararea unei mese.

Pentru că sistemul imunitar al copiilor mici este insuficient dezvoltat şi foarte fragil, bebeluşii sunt mult mai expuşi bolilor şi infecţiilor. De aceea, igiena riguroasă în prepararea meselor de lapte şi respectarea cantităţii de lapte praf folosită sunt foarte importante.

Cum se prepară corect laptele praf al bebeluşului

În primul rând, instrumentele folosite pentru prepararea laptelui praf pentru bebeluş trebuie spălate cu apă şi detergent, clătite cu apă călduţă din abundenţă şi sterilizate, pentru a preveni riscul de îmbolnăvire a copilului. Cutiile de lapte praf se ţin la frigider, deoarece la temperatura camerei orice bacterie conţinută de laptele praf se înmulţeşte foarte repede.

Biberoanele cu lapte praf ale bebeluşului se prepară înainte de cu câteva minute de ora mesei, nu cu câteva ore, iar laptele care nu a fost consumat nu se păstrează la frigider pentru a fi încălzit, ci se aruncă.

În ceea ce priveşte apa folosită la prepararea laptelui praf, se recomandă apă plată specială pentru bebeluşi sau apă de la robinet fiartă şi răcită. Apa îmbuteliată trebuie să aibă un conţinut de sodiu mai mic de 200 mg/l și un nivel de sulfaţi mai mic de 250 mg/l.

Paşii necesari pentru a prepara laptele praf al bebeluşului

Pentru a prepara bebeluşului laptele praf, părinţii trebuie să :

  • pună la fiert 1 litru de apă proaspătă sau să folosească apa îmbuteliată pentru copii;
  • fiarbă apa (dacă este de la robinet) timp de 10 minute şi să o lase la răcit 30 de minute;
  • spele şi să dezinfecteze masa unde va fi preparat laptele praf;
  • se spele pe mâini şi să se clătească bine;
  • aşeze biberonul pe masă şi tetina şi capacul acestuia pe capacul  sterilizatorului;
  • citească şi să urmeze cu atenţie instrucţiunile producătorului de lapte praf şi să pună în biberon numai cantitatea de apă necesară;
  • ia din cutie o măsură de lapte praf, să o niveleze folosind un cuţit curat sau o paletă;
  • adauge doar cantitatea de lapte praf indicată, deoarece un lapte mai slab concentrat sau prea concentrat va îmbolnăvi copilul;
  • acopere tetina cu capacul şi să scuture biberonul până la dizolvarea pudrei;
  • testeze temperatura laptelui pe încheietura mâinii;
  • ofere laptele praf copilului;
  • arunce orice rest de lapte rămas în biberon;
  • evite încălzirea laptelui praf sau a apei necesare în cuptorul cu microunde, deoarece are loc o încălzire neuniformă şi bebeluşul se poate frige.

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram