Ghid de educație IT în România

7 iunie 2022
Autor:
IzzyReduceri

Ce obiective trebuie să îți stabilești, ce caracteristici personale trebuie să cultivi în tine? Merită să mergi la universitate sau auto-studiul este cea mai bună cale de ieșire?

Sfaturi pentru alegerea unei specialități

Abordați cu seriozitate alegerea specialității. Dacă științele exacte vă sunt dificile, alegeți direcții creative, cum ar fi designul sau managementul. Sau daca vrei sa inveti, de exemplu, modificarea aspectului unui site web, cel mai ușor este sa inveti la un curs pentru dezvoltatori front-end . După ce stăpânești bine o simplă specialitate, dacă este necesar, te poți implica oricând în altceva și va fi mult mai ușor să faci asta. Punctul cheie este să stăpânești bine specialitatea. În caz contrar, va sări peste și nu va duce la nimic bun.

Intensitatea (orarul) pregatirii

Și aici trecem fără probleme la a doua problemă - aceasta este o grabă. Realitatea este că pentru un studiu adecvat, chiar și o specialitate relativ simplă, trebuie să alocați și să petreceți o anumită perioadă de timp.

Deci cât timp durează? Cifra exactă depinde de fiecare student în parte, cineva are nevoie de mai mult timp, cineva mai puțin, toți suntem diferiți și asta e grozav, dar am un plan specific, în urma căruia poți obține cel puțin cifre aproximative.

Deci, dacă studiem pe cont propriu, atunci avem un mare avantaj - acesta este capacitatea de a ne forma propriul program personal de învățare confortabil.

Intensitatea cursurilor depinde de mulți factori: ocuparea ta cu alte lucruri, situația financiară, timpul pe care îl poți aloca pentru antrenament. Va fi corect, simțind că nu este timp suficient pentru a stăpâni subiectul, pentru a trece la un ritm mai lent.

Punctele forte ale tehnologiei

Este de remarcat faptul că în fiecare tehnologie există subiecte de bază, stăpânirea cu măiestrie pe care le puteți obține cu ușurință succes. Vă sfătuiesc să identificați aceste puncte tari și să le rezolvați deosebit de bine.

În aspect, acestea sunt structura linie/bloc, poziționarea, modulele de construire a structurii (flexbox și grilă), aspectul adaptiv și, desigur, JavaScript de bază.  In acest sens un curs de programare java este ideal.

Nu ar trebui să înveți toate etichetele și proprietățile din lume deodată. Este important să obțineți o bază, dar beton armat și numai atunci va fi posibil să stratificați ceva pe ea. Dezvoltare lină și confortabilă.

Principala problemă a auto-învățarii, care încă rămâne, este lipsa de feedback cu privire la dezvoltarea acesteia.

Dar există o cale de ieșire - acestea sunt consultații, sau mentorat de la un anumit specialist în domeniul pe care îl studiezi. De regulă, acestea nu vor fi gratuite, dar în acest fel, pentru bani puțini, puteți obține informații despre starea actuală a cunoștințelor dvs., puteți obține recenzii despre munca dvs. și așa mai departe.

Există și diverse comunități și chat-uri pentru comunicare și schimb de experiență, unde poți, fiind în cercul acelorași oameni, să obții măcar un feedback.

Abilități soft

De asemenea, astăzi merită să acordați o atenție considerabilă așa-numitelor soft-skills si un curs pentru dezvoltatori web . Iată o serie de abilități care merită dezvoltate în domeniul IT:

  • Comunicare. Include comunicarea scrisă, verbală și nonverbală. În lumea IT, este important să poți comunica prin e-mail prin voce. Astăzi, în vremuri de lucru la distanță, acest lucru este mai ales adevărat.
  • Prezentare. Capacitatea de a te prezenta ca un specialist sau ca produs.
  • Lucru in echipa. Include abilități de rezolvare a conflictelor, crearea, gestionarea și construirea de relații cu colegii.
  • De gestionare a timpului. Abilitatea de a planifica timpul în așa fel încât să facă față sarcinilor la timp. Și, în general, să petreci timpul de lucru eficient.
  • Adaptabilitate. În lumea IT modernă, totul se schimbă destul de repede. Astăzi lucrezi la un cadru, mâine ți se spune să lucrezi la altul. Prin urmare, este important, atât în ​​antrenament, cât și în ceea ce privește soft skills, să te poți reconstrui rapid pentru a rămâne relevant. De asemenea, se referă la capacitatea de a vă răzgândi cu privire la anumite lucruri.
  • Conducere sau încredere în sine. Indiferent de poziția și rolul dvs. în companie, calitățile de conducere sunt, de asemenea, importante pentru orice profesionist. În primul rând, te va ajuta să rezolvi calm și eficient problemele în condiții de stres. De asemenea, luați decizii informate.
  • O responsabilitate. Aceasta este una dintre cele mai importante calități de dezvoltat dacă sunteți freelancer. Da, responsabilitatea este și ea importantă într-o companie, dar programul, șeful și echipa te ajută mereu. Și, lucrând independent, va fi dificil să-ți construiești o carieră fără această calitate.
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram