fbpx

Gestionarea parcurilor auto si de utilaje este mai usoara cu SocrateOpen ERP

Incepand de acum, identificarea si particularizarea fiecarui mijloc de transport existent in parcul auto devine foarte usoara, modulul fiind astfel realizat incat sa permita o descriere completa a autovehiculului/utilajului cu ajutorul informatiilor referitoare la date tehnice (tip, categorie, motor, capacitati), date de inmatriculare (provizorie/definitiva), date despre contractul de achizitie si tipul acestuia (credit, leasing, custodie etc), costuri, revizii (istoric si planificate), chirii.
Evidenta actiunilor zilnice se efectueaza in baza “foii de utilaj”, care a fost completata cu informatii aditionale privind kilometrajul si stocul declarat de combustibil din rezervor.
Din perspectiva utilizarii exista un mecanism mult mai usor de operat prin care se aloca autovehiculele pe persoane si prin care se pot tipari procesele verbale de predare-primire in forme restranse sau detaliate.
In plus, modulul SocrateOpen Fleet Management a introdus ca functionalitate standard evidenta contractelor de asigurare (RCA, CASCO etc), pentru fiecare masina in parte, administratorul parcului auto fiind notificat cu un numar predefinit de zile inainte despre expirarea fiecarei polite. Mecanismul poate fi aplicat in mod asemanator si pentru alte elemente componente ale mijlocului auto pentru care exista termene de expirare sau valabilitate, ex: truse medicale, extinctoare etc.
Prin definirea si planificarea reviziilor se poate implementa un mecanism proactiv de notificare a administratorului parcului auto privind apropierea termenelor de trimitere in revizie a autovehiculelor.
In acelasi timp a fost introdus un mecanism nou de alocare de costuri pe resurse, cu posibilitatea gruparii acestora pe surse si/sau categorii de cost, in scopul obtinerii rapoartelor de tip profit si pierdere pe autovehicul.
SocrateOpen Fleet Management permite astfel firmelor care activeaza in zona de transporturi, distributie si constructii, dar nu numai acestora, un control rapid si eficient asupra tuturor costurilor pe care le implica un parc de vehicule si/sau utilaje si ofera, prin rapoartele sale, o imagine clara asupra tuturor activitatilor derulate, cheltuielilor efectuate si evenimentelor survenite la nivelul fiecarui vehicul/utilaj in parte.