fbpx

Genti de dama categorii principale

Genti de dama tip portofel

Geanta tip portofel nu inseamna doar genul acela micut, ca un plic, care este purtat in mana, ea poate fi ceva mai mare si dotata cu o curelusa pentru a fi pusa pe umar. Numele ei vine de la punga din panza grosiera pe care calugarii cersetori o aruncau peste umar in peregrinarile lor. Astazi are, bineinteles, alta infatisare, este fabricata dintr-un material moale si fin, cu un aspect casual, foarte utila in diferite ocazii. Cele mai scumpe sunt confectionate din piele de caprioara, insa sunt in mare voga si modelele din catifea sau chiar cele crosetate. Curelusa de pus peste umer este in general scurta si din acelasi material din care sunt fabricate si aceste genti de dama.

Poseta – o categorie aparte de genti de dama

Poseta este un accesoriu care confera o eleganta deosebita, mai ales ca este purtata in mana, conferind un plus de feminitate celei care o poarta. Este perfect potrivita pentru seratele sic sau intalnirile romantice, pentru ocaziile cele mai deosebite sau evenimentele importante la care participi. In general, acestea au un cadru metalic, iar tipul de inchidere este identic cu al unui portofel. Deseori au si un lant detasabil, pentru a putea fi purtate pe umar. Marimea lor variaza, insa fiecare femeie isi alege modelul pe care il poate purta cu usurinta in palma. Prea multe lucruri nu poti pune in ea, poate un ruj, niste chei, eventual mobilul si cam asta e tot.

Genti de dama mereu elegante

De o eleganta atemporala este asa numita geanta Kelly, in care merita, mai mult decat in oricare alta, sa investesti. Ca un veritabil talisman al modei, ea te va insoti in orice ocazie. Denumirea ei a fost imprumutata de la Grace Kelly, conform unor zvonuri, se spune ca actrita isi ascundea sarcina in spatele unei astfel de genti de dama, iar de atunci acest tip de geanta a luat denumirea de Kelly. Alegerea unui model din aceasta categorie nu este deloc greu de facut, pentru ca exista doar un singur criteriu: calitatea. Cu ea, poti fi sigura ca nu vei da dovada de prost gust, trebuie doar sa verifici daca se potriveste mainii tale, caci acest tip nu se poarta pe umar.