GastroFest editia I Abordari stiintifice de top in tratarea afectiunilor digestive

Afectiunile sistemului digestiv (afectiuni gastrointestinale, hepatice, colecistice sau pancreatice) sunt principalele probleme de sanatate cu care se confrunta romanii. Printre cauzele acestor afectiuni se numara: obiceiurile alimentare nesanatoase, programul dezordonat de viata sau consumul de tutun ori alcool.

In Romania, bolile aparatului digestiv au cauzat moartea a aproximativ 15.400 de romani, cea mai mare rata inregistrand-o cirozele si hepatitele cronice, cu un numar de 11.000 de cazuri, potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii pentru anul 2008.

In perioada 14-16 octombrie 2010 va avea loc prima editie a simpozionului GastroFest, la Hotelul New Montana din Sinaia. Manifestarea, ce-si propune sa trateze unele dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta romanii (afectiunile digestive) intr-o maniera stiintifica de top, va fi moderata de Conf. dr. Paul Porr, medic primar medicina interna si gastroenterologie.

GastroFest isi propune sa ofere participantilor ocazia de a discuta deschis despre principalele cauze care pot determina imbolnavirea organelor ce sustin buna organizare a sistemului digestiv. In acest sens, lucrarile si prezentarile expuse au rolul de a evidentia importanta afectiunilor digestive, oferind totodata o alternativa in tratarea lor cat mai eficienta.

Pe parcursul celor trei zile de desfasurare a evenimentului, reputati medici si specialisti vor supune dezbaterii tematici care privesc: “Steatoza hepatica non alcoolica la pacientul cu sindrom metabolic si/sau diabet zaharat” (Prof. dr. Amorin Popa), Pierderile de fier pe tract digestiv superior” (Prof. dr. Mircea Diculescu), „Magneziul in patologia de tract digestiv” (Conf. dr. Paul Porr) sau „Tratamentul hipertensiunii portale in ciroza” (Conf. dr. Paula Szanto si Dr. Ioana Visovan).

La GastroFest sunt asteptati medici specialisti de la
Universitatatile de Medicina si Farmacie din Bucuresti si Cluj, precum si un invitat special din partea Universitatii Medicale din Slovacia si al Centrului National de Terapie a Hepatitei Cronice, domnul Prof. dr. Jozef Holoman. Acesta va sustine o prezentare intitutala „Steatoza hepatica – standardizare si indicatori rationali”, tragand un semnal de alarma cu privire la importanta si gravitatea acestei afectiuni.

„Prin organizarea acestei prime editii a evenimentului GastroFest dorim sa subliniem inca o data preocuparea Worwag Pharma pentru diferitele afectiuni care pot imbolnavi organismul uman, apeland la sprijinul specialistilor pentru o mai buna informare asupra acestor probleme de sanatate si evidentierea celor mai bune metode de tratament. Compania noastra are pe piata o serie de produse medicamentoase destinate bolilor de la nivel hepatic sau gastro-intestinal”, a declarat dr. Norina Gavan, Country Manager – Worwag Pharma Romania.

GastroFest este un eveniment organizat de reprezentanta din Romania a companiei Worwag Pharma, una dintre cele mai importante companii farmaceutice la nivel international. De peste 25 de ani, activitatea companiei Worwag Pharma s-a remarcat prin crearea unora dintre cele mai vaste game de produse farmaceutice si suplimente nutritive. Organizarea de cursuri si simpozioane pentru medici si farmacisti a devenit o traditie a companiei care si-a creat si un renume prin sprijinul permanent oferit profesionistilor din domeniul sanatatii.

Prima editie a evenimentului GastroFest beneficiaza de sprijinul Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, membru cu drepturi depline al Federatiei Europene a Societatilor de Gastroenterologie si organizator al unora dintre cele mai importante evenimente dedicate afectiunilor sistemului digestiv.