Gasirea unui job de vis este posibila

Odata terminate studiile, majoritatea isi doresc un job cat mai repede, indiferent de domeniul de activitate. Cu toate acestea, este important sa spargeti rutina si sa va luptati pentru a obtine un loc de munca in industria in care doriti cu adevarat sa lucrati. Iata cateva sfaturi ale specialistilor:

Fiti deschisi la invatare

Dupa absolvire, incercati sa cautati un internship platit in industria la care aspirati. In afara de gestionarea sarcinilor zilnice, solicitati sa preluati sarcini suplimentare pentru a afla cat mai multe detalii despre companie si despre oamenii din domeniul in care va doriti sa activati. Luand contact direct cu munca din fiecare departament si cu tipologii diferite de persoane, va veti da seama mai usor daca este sau nu pentru dumneavoastra acel job.

De asemenea, veti impresiona superiorii prin devotamentul de care dati dovada si la finalul stagiului de practica ati putea obtine chiar un post pe termen nelimitat in companie. In caz contrar, nu trebuie sa va intristati deoarece puteti solicita recomandari care va vor ajuta pe viitor.

“Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru cariera dumneavoastra este sa va simti confortabil cu ideea de intindere. Asta inseamna sa fiti disponibil pentru diferite locuri de munca sau sarcini care ar putea fi in afara indatoririlor generale. Si acest lucru nu este doar pentru oamenii care cauta o slujba in domeniile creative, acesta este un sfat care poate fi folosit de oricine.” a declarat Roxana, recrutor intr-o companie de top din Bucuresti.

Asadar, asigurati-va ca veti cauta cat mai multe oportunitati de invatare la fiecare loc de munca fiindca niciodata nu stiti unde va va duce ulterior in cariera.

Gasiti-va oamenii potriviti care sa va incurajeze

Desi este important sa va gasiti mentori, este la fel de important sa gasiti oameni care sa va incurajeze.  De-a lungul parcursului profeisonal este posibil sa intalniti persoane in pozitii de conducere care va vor taia aripile, dar puteti avea colegi in companie care stiu cat de important este rolul vostru si sa va incurajeaza sa mergeti mai departe. Astfel de persoane pot fi actuali sau fosti colegi, ori pur si simplu persoane valoroase, care va pot sustine si pot garanta pentru capacitatea dumneavoastra de a face performanta.

Gasirea locului de munca de vis poate fi dificila, dar daca va ambitionati si credeti in abilitatile voastre veti avea cu siguranta parte de parcursul profesional dorit.  Este important ca job-ul pe care il alegeti sa va sustina in procesul de indeplinire a visurilor dumneavoastra, oricat de mari ar fi acestea.