Gardul electric cea mai buna soluție pentru protecția animalelor

Este destul de usor sa ai grija de un animal, de doua, 3 sau chiar 10. Atunci cand esti proprietarul unei turme de oi de cateva sute de animale sau trebuie sa ai grija de o multime de vietati, lucrurile se complica. Este adevarat ca variantele clasice, cu o ingradire de lemn, cativa caini buni si un cioban vigilent pot sa functioneze bine, insa nu functioneaza niciodata perfect si sunt generatoare de stres.

Pentru cei care doresc liniste, un gard electric este cea mai noua si cea mai buna solutie. Cand spunem de solutie noua, ne referim la faptul ca are o istorie de aproximativ 75 de ani, atunci cand ciobanii din vestul Europei si cei din Noua Zeelanda au descoperit avantajele majore ale electricitatii in cresterea animalelor.

Rezultatele unui gard electric pot fi extrem de evidente si de eficiente:

  • Animalele nu vor mai putea fugi si vor fi ” dresate ” sa stea acolo unde le este locul;
  • Animalele salbatice nu vor putea intra in zona imprejmuita;
  • Pierderile materiale vor fi in mod evident, mult mai mici.

De asemenea, gardul electric asigura o serie de alte avantaje majore in ceea ce priveste costurile si eforturile depuse de proprietarul animalelor. In primul rand, un astfel de gard este destul de ieftin. In functie de marimea spatiului imprejmuit, poate sa fie mult mai ieftin decat un gard clasic, din lemn. Daca luam in considerare ca este si mult mai eficient, este cu siguranta o achizitie inteligenta.

De asemenea, gardul electric poate sa fie montat de catre oricine, in cel mai scurt timp posibil, eliminandu-se foarte mult timp mort si poate sa fie folosit in orice zona, atat pe teren accidentat, cat si pe teren plan.

Chiar daca vorbim despre elemente metalice si despre electricitate, gardul electric rezista fara probleme zeci de ani, fiind bine izolat si prezentand un risc minim de a fi distrus de catre animale. Nici intretinerea nu este foarte scumpa sau foarte gru de realizat, aceasta fiind reprezentata oar de verificarea periodica a instalatiei, pentru a ne asigura ca tensiunea pe fir este corecta.

Cu siguranta, gardul electric este o solutie noua si eficienta pe care foarte multi ciobani romani o pot adopta. Daca tinem cont de faptul ca nu este periculos pentru oameni sau pentru animale, este o varianta ideala.