G DATA si G4C isi unesc fortele pentru a lupta impotriva infractionalitatii cibernetice

Cel mai recent atac al hackerilor asupra unui site guvernamental federal este doar unul dintre numeroasele exemple care arata ca rata infractionalitatii cibernetice este in crestere. Atacurile asupra traficului de plati electronice și a bancomatelor sunt deosebit de profitabile pentru infractorii cibernetici. Centrul de Competenta German impotriva Infractionalitatii Cibernetice (G4C), in asociatie cu ING-DiBa, Commerzbank, HypoVereinsbank si G DATA Software AG, un specialist in solutii de securitate IT, colaboreaza la un proiect comun pentru a detecta si remedia riscurile de securitate dintr-un stadiu incipient. Prima initiativa a acestui proiect de colaborare a fost o analiza comuna a unora dintre functiile tulpinilor malware. Invitati la eveniment, alaturi de G4C si G DATA, au fost Federal Criminal Police Office (BKA) si Berlin State Criminal Police Office, impreuna cu Federal Agency for Security in Information Technology (BSI). Evenimentul a inclus o demonstratie live a modului in care infractorii cibernetici folosesc malware-ul pentru a manipula bancomatele – si modul in care amenintarea poate fi evitata. Acest lucru a fost realizat prin rularea malware-ului Tyupkin pe un bancomat. Masurile luate ar putea preveni in mod eficient un potential atac asupra bancomatelor.

” Infractionalitatea cibernetica poate fi combatuta cu succes numai cu ajutorul unei echipe interdisciplinare. Acest eveniment a adus laolalta cele mai importante personalitati din domeniul securitatii IT,” spune Ralf Benzmuller, seful G DATA Security Labs. Initiatorii vad evenimentul ca pe un alt pas in directia cooperarii dintre companiile din domeniu si autoritati, o sarcina preluata de asociatia G4C. ” Distributia de troieni bancari a atins un nivel record in 2014 si va continua sa creasca in acest an. Prin combinarea abilitatilor noastre, am fost in masura sa facem progrese semnificative in combaterea acestora. Noi intentionam sa construim acest lucru prin intermediul unor activitati viitoare “, spune Roland Wolf, presedintele G4C.
Despre G4C
O asociatie independenta, operationala, German Competence Centre against Cyber Crime (G4C) este un pilon de expertiza, un sistem de avertizare rapida si o platforma pentru schimbul de informatii. Acesta consolideaza reteaua de initiative existente pentru prevenirea infractionalitatii cibernetice din Germania.
Membrii fondatori ai asociatiei sunt trei institutii financiare, Commerzbank, ING-Diba si Hypovereins-bank. Asociatia coopereaza cu BKA si BSI. Unul dintre obiectivele asociatiei este de a coopta noi membri, precum experti din domeniul securitatii cibernetice, organizatii stiintifice si societati comer-ciale din diverse industrii.