G Data MobileSecurity 2: protectie a intimitatii datelor din telefon

Sa-ti pierzi smartphone-ul sau tableta PC este, pe cat de suparator, pe atat de periculos; daca dispozitivul ajunge in alte maini, persoane straine au acces la datele personale, fotografiile sau contactele din agenda. Smartphone-urile sunt pierdute frecvent in locuri publice – anul trecut, aproximativ 1.500 de dispozitive mobile au fost pierdute in aeroportul din Frankfurt, cel mai mare aeroport din Germania (sursa: Fraport). Odata cu MobileSecurity 2, G Data lanseaza o noua si cuprinzatoare solutie de securitate ce le ofera utilizatorilor platformei Android o protectie perfecta impotriva amenintarilor online si a consecintelor pierderii: protectia impotriva furtului face posibila localizarea si blocarea smartphone-ului; utilizatorii pot, totodata, sa stearga de la distanta datele de pe telefon si sa dezactiveze folosirea unei cartele SIM diferite. In plus, aplicatiile pot fi protejate prin parola astfel incat ei sa fie singurii care le pot autoriza. G Data MobileSecurity 2 este disponibil in Google Play.
G Data MobileSecurity 2 ofera protectie fiabila impotriva malware-ului mobil, precum si protectie in timp real pe timpul navigarii pe Internet cu un smartphone sau cu o tableta PC cu OS Android. Utilizatorii ii pot bloca pe apelantii si expeditorii de SMS-uri deranjante, iar contactele , apelurile si SMS-urile pot fi protejate prin parola. Cei care folosesc dispozitivele personale in interes de serviciu isi pot proteja contactele de business separat.
In acelasi timp, utilizatorii de telefoane inteligente si tablete cu Android se pot proteja impotriva consecintelor dezastruoase in cazul pierderii sau a furtului. Dispozitivele pot fi recuperate, iar daca nu mai sunt sanse, datele stocate pot fi sterse de la distanta, pentru a preveni accesul tertilor. Dispozitivele mobile sunt asadar protejate in mod optim.
Caracteristici ale G Data MobileSecurity 2:
 Protectie instanta pe perioada navigarii pe Internet
 Protectie impotriva aplicatiilor periculoase: Verifica autorizarile aplicatiilor si le clasifica
 Protectie impotriva programelor malware de Android: Protectie maxima prin update-uri primite in mod regulat. Fisierele si arhivele pot fi scanate manual.
 Filtru pentru SMS-uri si apeluri: Apelantii deranjanti si expeditorii de SMS-uri nedorite pot fi blocati usor, prin adaugarea contactelor pe blacklist.
 Protectie in cazul in care dispozitivul este pierdut sau furat: Daca smartphone-ul este pierdut, utilizatorul poate folosi G Data MobileSecurity 2 pentru a localiza dispozitivul folosind Google Maps sau il poate gasi prin intermediul unui semnal acustic. In plus, utilizatorul poate sterge toate datele de la distanta si poate bloca dispozitivul.
 Blocare in conditiile in care se incearca inlocuirea cartelei SIM: Este posibila prevenirea pornirii dispozitivului daca este folosita o alta cartela SIM. In plus, utilizatorul este anuntat de inlocuirea cartelei prin SMS.
 Protectie prin parola pentru aplicatii: Doar aplicatiile sigure pot fi accesate odata ce parola corecta a fost introdusa.
 Protectie a contactelor din agenda: Contactele din agenda, ca si istoricul apelurilor si mesajelor, sunt protejate prin parola.

Cerinte de sistem:
 Smartphone sau tableta PC cu OS Android, versiunea 2.0 sau mai mare
 Spatiu necesar: aprox. 3 MB