fbpx

G DATA CLEAN UP preia lupta cu toobar urile deranjante si programele adware

Programele adware si Potentially Unwanted Programs (PUP) domina in prezent topul atacurilor prevenite impotriva utilizatorilor de calculatoare, conform G Data SecurityLabs. Astfel de programe sunt de obicei instalate fara consimtamantul utilizatorului si pot deveni o bataie de cap serioasa: add-on-uri de browser sau alte programe suplimentare nedorite sunt de multe ori foarte dificil de dezinstalat. CLEAN UP este un instrument oferit de G DATA pentru inarmarea utilizatorilor impotriva celor mai frecvente tipuri de adware si PUP-uri si pentru a ajuta la eliminarea fiabila a acestora. Utilizatorii pot scapa acum de acest gen de programe cu doar cateva clicuri. G DATA CLEAN UP este disponibil acum pe site-ul G DATA.

G DATA CLEAN UP este pregatit pentru utilizare si nu necesita instalare. Folosind o tehnologie specializata, instrumentul detecteaza programe daunatoare adware si programe potential nedorite. Dupa detectie, utilizatorul poate decide daca sa păstreze sau sa stearga programul.

Ce este un Adware?
Orice program care este instalat in fundal, fara consimtamantul exprimat al utilizatorului poate fi considerat adware.
Adware-ul nu este daunator în sine, dar poate colecta date cu privire la comportamentul utilizatorului pentru a afisa reclame personalizate si pentru a culege informatii.

Ce sunt Potentially Unwanted Programs (PUP)?
In plus fata de adware, exista programe suplimentare care se instaleaza impreuna cu software-ul legitim. Acestea includ bare de instrumente sau programe care pretind ca optimizeaza performanta sistemului. Afisarea intruziva de anunturi, precum si promisiunile indoielnice sunt concepute pentru a convinge utilizatorul sa faca o achizitie. De cele mai multe ori, insa, singurul scop al acestui tip de software este de a pacali utilizatorii sa scoata bani de buzunar sau de a încetini calculatorul.

Cerinte de sistem pentru G DATA CLEAN UP
Computere cu Windows Vista (cel putin SP1), Windows 7/8.x/10