fbpx

G DATA blocheaza un val masiv de atacuri ale troienilor bancari

La sfarsitul anului, G DATA Security Labs a inregistrat atacuri masive ale troianului bancar Dridex, care au fost evitate prin tehnologia unica G Data BankGuard, inclusa in toate solutiile G Data. Infractorii din spatele Dridex au incercat sa folosească e-mail-uri spam ce contin facturi fictive sau rambursari de taxe, pentru a atrage destinatarii in capcana. Atacurile troienilor bancari au vizat in principal tarile in care engleza este limba oficiala, 80% din toate tintele identificate provin din teritorii anglofone. Raportul malware G Data pentru computere este disponibil online.

La inceputul celei de-a doua jumatati a anului 2015, a parut initial ca atacurile troienilor bancari s-au redus in mod semnificativ. Swatbanker, care apartine grupului Cridex , grup ce a fost anterior dominant, aproape ca a disparut din peisaj. In luna decembrie, troianul bancar Dridex a fost responsabil pentru un imens val de atacuri prin distribuirea in masa de email-uri care contineau facturi presupuse.

5.143.784 noi variante de malware in 2015

In a doua jumatate a anului 2015, expertii de la G DATA Security Labs au inregistrat un total de 2.098.062 variante de semnaturi noi. Numarul total de fisiere malware noi pentru 2015 a fost 5.143.784 – sub valoarea din 2014. Dupa o crestere rapida in a doua jumatate a anului 2014 si prima jumatate a anului 2015, focarele de infectie par sa-si fi diminuat activitatea.