Furturile de carucioare pentru copii au luat amploare în Franţa favorizate de vânzarile online

Franţa se confruntă cu o creştere a numărului de furturi de cărucioare pentru copii în ultimii doi ani, aceasta fiind o afacere prosperă pentru hoţi, care le pot vinde pe Internet fără să fie depistaţi, relatează cotidianul Le Figaro, într-o anchetă publicată în ediţia electronică.

“Furturile sunt recurente. De aproximativ doi ani, întâlnim tot mai mulţi părinţi care au fost victimele acestora. Astfel că am început să comercializăm lacăte cu lanţ speciale pentru cărucioare”, confirmă Sylviane Attali, administratora unui magazin din Paris.

Numărul exact al furturilor este imposibil de stabilit cu exacitate deoarece părinţii renunţă în general să depună plângere, convinşi că nimeni nu la va găsi vreodată bunul.

În ultimii ani, dezvoltarea site-urilor de vânzări online de carucioare de copii a contribuit la prosperarea acestor furturi. Acestea au loc acum în plină zi şi peste tot: în holurile clădirilor, la pediatru, la creşă, în faţa şcolilor, uneori chiar şi în maşină sau grădină. Abia furate, cărucioarele pentru copii se regăsesc majoritatea pe site-uri precum Le Bon Coin sau eBay, ca atare sau dezmembrate. Pe aceste site-uri, sutele de oferte se amestecă printre cele reale, ale unor particulari, ceea ce le face dificil de reperat.

Facilitate de Internet, furturileacestor carucioare pentru copii sunt motivate de preţul din ce în ce mai mare al cărucioarelor. Noi, acestea se vând în medie cu 200-1.000 de euro.

Marine, care locuieşte în cartierul Bastille din Paris, îşi povesteşte experienţa. “Valora 850 de euro. L-am lăsat două minute în holul clădirii, cât să las cumpărăturile şi să plec. Când m-am întors, nu mai era acolo”, povesteşte ea.

Nici cărucioarele mai ieftine sau cele de ocazie nu sunt scutite. “Mi s-a furat căruciorul în urmă cu doi ani, în holul clădirii în care locuiesc. Era un cărucior de ocazie marca Bébé Confort. Nu lăsam în hol decât carcasa, dar chiar şi aceasta a dispărut!”, se indignează Maud, care deţine blogul mamanmaudtesteuse. “Până la urmă am cumpărat un cărucior sport destul de uşor pentru a-l putea urca în apartament. Nu îl lăsăm niciodată în hol”, povesteşte ea.

Impactul financiar este important pentru familii, obligate să cumpere un alt cărucior. “Este un obiect de care cu greu te poţi lipsi în activitatea zilnică atunci când ai un bebeluş”, confirmă Sylviane Attali.