Fundatia Renasterea Opteaza pentru Mamografie Digitala si CAD

Fundatia Renasterea a inaugurat de curand, in Bucuresti, Centrul Medical de Excelenta, specializat in diagnosticarea precoce a cancerului de san, genital si pulmonar. Finantarea, in valoare de 2,300,000 Euro, a fost asigurata prin Mecanismul Financiar SEE (Islanda, Liechtenstein si Norvegia). Centrul este dotat cu un laborator la standarde europene pentru anatomopatologie si imunohistochimie cat si cu un mamograf digital de ultima generatie. Avanta Medical Systems a contribuit la succesul acestui proiect prin furnizarea si implementarea solutiilor informatice de tip RIS, PACS, CAD cat si a doua sisteme CR (Computed Radiography) pentru digitalizarea unitatilor mobile pentru diagnostic. Solutiile oferite de Avanta au asigurat tranzitia lina si cost-eficienta catre un flux de lucru complet digital pentru investigatiile mamografice. Centrul Medical de Excelenta Renasterea este prima unitate medicala din Romania care implementeaza si utilizeaza un sistem CAD (Computer Aided Detection) pentru mamografie ca unealta de asistare/second opinion in procesul de diagnosticare. Imaginile furnizate de mamograful digital din Centrul Medical de Excelenta si de echipamentele CR din unitatile mobile sunt transferate catre sistemul PACS. Sistemul permite arhivarea pe termen lung a imaginilor si distributia lor in afara organizatiei Renasterea pentru diagnostic de la distanta sau second opinion. Complementar sistemului PACS, softul pentru gestiune date pacienti de tip RIS asigura informatizarea fluxului de lucru in Centrul Medical de Excelenta, de la programari si inregistrare date pacienti, pana la dictare/transcriere digitala a rezultatelor.

Despre Fundatia Renasterea:
Fundatia “Renasterea” pentru Educatie, Sanatate si Cultura a fost infiintata in anul 2001, aducand pentru prima data in atentia publicului din Romania o problema cu implicatii majore in viata femeilor: cancerul de san. Fundatia Renasterea opereaza doua centre de diagnostic in Bucuresti, doua unitati mobile si un centru de informare medicala in cadrul Institutului Oncologic Bucuresti.

Despre Avanta Medical Systems:
Avanta Medical Systems SRL opereaza pe piata sistemelor medicale din Romania ca furnizor si integrator de solutii avansate pentru diagnostic imagistic. Portofoliul de produse al companiei include: web-based PACS, sistem informatic pentru radiologie (RIS), computed radiography (CR), solutii software pentru clinici si spitale (HIS), aplicatii software pentru mamografie si ortopedie. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.avanta.ro.