Functionarea imprimantei cu laser

Imprimante second hand

Multi oameni folosesc imprimanta cu laser in viata de zi cu zi, dar cel mai probabil, niciodata nu se gandesc la tehnologia care transforma acei biti de date digitale in imagini si texte lizibile. Foarte putini, probabil doar specialistii, se gandesc la intreg procesul de imprimare si nu doar la rezultatul obtinut.

Denumirea de imprimanta cu laser este foarte descriptiva pentru procesul de lucru si modalitatea de functionare a acestui dispozitv. Cum poate un fascicul laser sa scrie litere si imagini pe hartie? Procesul de tiparire cu laser se bazeaza pe principii stiintifice fundamentale, aplicate intr-un mod inovator exceptional.

Principiul de functionare al unei imprimante cu laser este electricitatea statica, aceeasi energie care face ca fulgerul din mijlocul furtunii sa se descarce in pamant. Electricitatea statica este pur si simplu, o sarcina electrica contruita pe un obiect izolat. Deoarece atomii opusi incarcati sunt atrasi unul de celalalt, obiectele  cu ce au campuri de electricitate statica, se aduna si raman impreuna. O imprimanta laser foloseste acest fenomen ca pe un ”adeziv temporar”.

Componenta principala a acestui sistem este fotoreceptorul, de obicei un tambur sau un cilindru de rotatie. Acest ansamblu este fabricat dintr-un material puternic fotoconductiv care este descarcat de fotoni de lumina. Initial, tamburul primeste o sarcina totala, pozitiva. Pe masura ce tamburul se invarte, imprimanta lanseaza un mic fascicul de lumina laser. In acest fel laserul ”atrage” literele si imaginile care urmeaza sa fie imprimate. Dupa ce modelul este setat, imprimanta acopera tamburul cu o pulbere neagra. Deoarece are o incarcatura pozitiva, tonerul se lipeste de zonele negative ale tamburului, dar nu si de fundalul incarcat pozitiv. Cu modelul de pulbere aplicat, tamburul se roteste pe o foaie de hartie, care se misca de-a lungul unei centuri. Deoarece se misca la aceeasi viteza ca si tamburul, harta preia exact modelul de imagine.

Magazin multifunctionale SH | IT-SH.ro

Magazinul IT-SH are in stoc modele variate de imprimante si multifunctionale sh cu laser sau cu jet de cerneala. Accesati https://www.it-sh.ro/ si vizualizati produsele disponibile, preturile si modalitatea de livrare. Fie ca este vorba de imprimante sh sau alte tipuri de echipamente de birou precum laptopuri si calculatoare, la IT-SH veti gasi cele mai bune preturi si cele mai calitative produse!