Frica de implant dentar, justificata sau nu?

10 martie 2021
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Multe dintre persoanele care doresc sa-si faca implant dentar in Bucuresti la clinica Plaza Dent amana tratamentul din cauza ca le este teama. Frica de stomatolog este reala si isi are originea fie in subconstientul pacientilor, fie intr-o experienta neplacuta la cabinetul dentistului. De asemenea, exista si odontofobia, adica frica patologica de durere de dinti si de a merge la dentist, iar aceste cazuri sunt mult mai dificil de tratat.

Totusi, avand in vedere atentia care ar trebui acordata sanatatii orale, frica de dentist nu ar trebui sa fie un impediment in realizarea de tratamente stomatologice si de controale regulate. Pentru un plus de incredere, cei care au nevoie de implanturi dentare sunt sfatuiti sa aleaga o clinica in care lucreaza medici experimentati, profesionisti si rabdatori, asa cum este Plaza Dent.

Ce este un implant dentar?

Uneori, oamenilor le este frica de o interventie dentara, fara a sti neaparat ce presupune aceasta. Informandu-se, pacientii inteleg cum se va desfasura interventia si realizeaza ca motivele pentru care le este frica sunt neintemeiate.

Asadar, implantul dentar este o piesa facuta din titan cu puritate foarte mare, care se aseamana cu un surub si care se foloseste pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Implantul joaca rol de radacina dentara, iar acestuia i se ataseaza un bont protetic si coroana, proteza sau puntea dentara. Bontul protetic este facut din acelasi metal ca si implantul.

Implant dentar in Bucuresti | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

implant dentar in Bucuresti

Cele trei elemente – implantul, bontul protetic si coroana, puntea sau proteza nu sunt atasate simultan. Astfel, mai intai se insereaza implantul in osul maxilarului sau al mandibulei. Dupa cateva luni, se ataseaza si bontul protetic. Ultimul pas este fixarea coroanei dentare, a puntii sau protezei.

Implantul dentar nu pune pacientii in pericol

Frica de implant dentar este nejustificata, din mai multe motive. In primul rand, medicii de la clinica stomatologica Plaza Dent efectueaza astfel de interventii zilnic si au foarte multa experienta. De asemenea, pacientul nu simte nici cel mai mic disconfort, deoarece medicul va utiliza anestezic si va prescrie pacientului tratament cu analgezice si antiinflamatoare.

Dupa vizita la dentist, fie ca este vorba despre inserarea implantului, a bontului sau a coroanei, pacientul isi poate relua imediat activitatile zilnice.Cei care doresc sa afle mai multe detalii despre cum decurge o astfel de procedura se pot consulta cu un medic, completand formularul de contact de pe PlazaDent.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram