Fotografia de nunta- cel mai spectaculos tip de fotografie

6 mai 2019
Autor:
SC MARKETING FOR YOU SRL

Fotografia de nunta este un tip aparte de fotografie. În fotografiile de nunta sunt surprinse momentele ce preced petrecerea de nuntă, cununia religioasa și civilă, poze de la întâlnirea mirelui cu mireasa, acasă la mireasă, dar și cele din timpul recepției și cununiilor.

La începuturile fotografiei de nuntă, aceasta nu era făcută de un fotograf profesionist, ci de cei ce participau la nunți, iar până la finele secolului 19 nici măcar nu se punea problema ca oamenii să pozeze pentru fotografii formale de nuntă în timpul ceremoniei. După secolul 20, când a apărut și posibilitatea fotografierii în culori, oamenii au început să prindă gustul acestor fotografii care surprind bucuria de pe chipul nuntașilor și a mirilor, astfel că azi nu există nuntă fără un fotograf profesionist și sute de fotografii de nuntă.

În privința tipurilor de fotografii de nunta pe care le poate pune la dispoziție un fotograf profesionist trebuie să spunem ca ele ar putea fi împărțite în cinci categorii principale.

Fotografia de nuntă tradițională permite un control mai mare asupra întregii ceremonii, din perspectiva fotografului, imaginile surprinse având un stil clasic puternic evidențiat de toate elementele sale.

Fotografia de nuntă în stil foto-jurnalistic își concentrează atenția mai mult pe frumusețea imaginilor surprinse, pe naturalețe, fără interacțiune prea mare din partea unui fotograf nunta, imaginile sunt fotografiate rapid, cu lumina blițului sau cea naturala pe fundal.

Fotografia de nuntă în stil „fashion” îmbină imaginile naturale, surprinse instantaneu, momentele surprinse exact așa cum sunt ele, cu cele care apar în revistele de modă, un pic mai inovative și mai ieșite din tipare. Aici intervine și post-procesarea într-un stil dramatic, oarecum asemănătoare cu o punere în scenă după niște reguli foarte clare.

Fotografia de nuntă de studio, foarte populară în Asia, mai ales în China, implică programarea cuplurilor la un studio profesionist, machiaj, apelarea la un hair stylist, schimbarea hainelor și decorurilor de foarte multe ori.

Ultimul tip de fotografie de nuntă este cel contemporan, total opusul stilului tradițional. Ideea este să poți spune o poveste, să vezi povestea din spatele fotografiilor făcute, să evidențiezi atmosfera zilei respective, astfel încât cel care le privește pentru prima dată să știe și să simtă ce au simțit și nuntașii.

Ședința foto trash the dress

De ceva timp, fotografii de nunta propun mirilor o ședință foto curajoasă, care are loc după evenimentul nunții, numit trash the dress.

Poate fi complicat de descris ce reprezintă de fapt această tăvălire a rochiei de mireasă (traducerea liberă nu ne explică exact ceea ce se întâmplă pe parcursul acestei sesiuni foto!). Spusă într-o formă acceptată de majoritate, printr-o astfel de ședință, mireasa, căci tot ea este subiectul principal al poveștii spuse prin imagini, alege de comun acord cu fotograful și eventual cu mirele un cadru, un mediu în care se simte excepțional.

Pentru a avea parte de fotografii de excepție, caută un fotograf nunta care să-ți creeze cele mai frumoase amintiri. Un fotograf profesionist îți va realiza atât pozele de nuntă cât și ședința foto trash the dress la cele mai ridicate standarde.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram