Fotbal: statisticile și cotele pentru Champions League 2018-2019

Pentru toți iubitorii de fotbal, a revenit timpul la Champions League și fotbalului internațional, competiție importantă și prestigioasă, care revine punctual pentru 2019 cu optimile de finală.

A rămas încă un pic de amărăciune pentru echipele care au fost eliminate în etapa grupelor, iar pentru cele care sunt încă în competiție e timpul să-și resuflece mânecile și să se apuce de lucru.

Primele printre ele au zis deja multe, în special competiția între Manchester United și PSG, dar și Tottenham și Borussia Dortmund.

PSG lui Mbappé, Buffon, Neymar și alte staruri, chiar dacă au suferit câteva accidente grave, ar trebui să treacă ușor în sferturile de finală, considerând că a reușit deja să înfrângă cei de la Manchester, cauzând și expulzarea unuia printre cei mai reprezentativi jucători ai echipei respective – Pogba. Însă un jucător cunoscut care nu a fost prezent a fost Harry Kane, un factor care însă nu i-a condiționat pe băieții lui Mauricio Pochettino, care s-au impus cu un 3-0 împotriva la germanii Dortmund. Însă, chiar dacă PSG este una printre echipele favorizate pentru a ajunge la finala de pe 1 iunie la Madrid, mai sunt și alte echipe foarte așteptate și cotate pentru victoria finală. Ar putea fi într-adevăr un an bun pentru Manchester City lui Pep Guardiola, dar și pentru întoarcerea rapidă a echipei Barcellona lui Messi care trebuie însă să se apere de Juventus, cea care nu a avut înfrângeri în campionat, iar acum e și mai înfricoșătoare după achiziția lui Cristiano Ronaldo. Jucătorul lusitan a câștigat deja cinci Champions, dintre care două împotriva la Manchester United și trei împotrivă la Real Madrid, însă dorința sa de câștiguri pare să nu se termine.

Printre echipele plasate cel mai bine sunt și Liverpool și Bayern Monaco, care împreună cu Atletico Madrid-Juventus, reprezintă poate cea mai mare provocare, considerând coeficientul ambelor echipe. Liverpool lui Klopp, care ar putea într-adevăr câștiga Premier League după o așteptare de 25 de ani, trebuie însă să se oprească la Champions, deoarece a reușit să acceseze numai după ultima competiție în faza grupelor, câștigând împotriva la Napoli lui Ancelotti. La nivel de cotații însă, poate sunt cei de la Manchester United cărora le-au fost oferite credite excesive, fiind cotată câștigătoare la 4.25, pe când Barcellona șui Messi și Juventus lui Allegri sunt cotate doar la 5.50 și 6.00. Mai jos regăsim însă cotele la PSG – 7.00, și Real Madrid – 8.00. De fapt, deținătorii ediției trecute trec acum printr-un sezon tulbure, lucru care poate fi observat și urmărind în detaliu pariurile și cotele de 888sport pe Ligă, unde Real Madrid nu a pierdut șapte competiții din 2007-2008, anul înainte să vină Cristiano Ronaldo în echipă. Totuși, Real Madrid lui Sergio Ramos este plasată pe locul cinci printre favoriții ediției Champions din 2018-2019. Mai și trebuie de văzut care printre aceste 16 echipe va fi revelația ediției, surpriza de genul celeia pe care Roma și Liverpool au văzut-o anul trecut în sferturile de finală cu înfrângeri neașteptate împotriva la Barcellona și Manchester City. Trebuie de văzut dacă acest lucru se va întâmpla și la această ediție, în special considerând că toate aceste patru echipe sunt încă în competiție.