Formatie sau DJ? Care este cea mai buna optiune pentru nunta?

formatie nunta sau dj

Una dintre misiunile dificile in organizarea unei nunti este gasirea unei solutii cat mai bune in ceea ce priveste nunta. Oriunde ar fi organizat evenimentul, descoperirea unei formatii de nunta care poate sa transforme fiecare moment intr-unul de bucurie pura, care poate sa cante corect si este echilibrata in ceea ce priveste costurile este grea.

In marile orase lucrurile sunt cu atat mai grele, in conditiile in care costurile unei formatii nunta Bucuresti depasesc, uneori, imaginatia viitorilor insuratei. Tocmai de aceea, apare o intrebare cat se poate de importanta: formatie nunta Bucuresti sau DJ? Ambele variante pot fi corecte, insa ambele aduc atat avantaje, cat si dezavantaje.

O formatie de nunta, varianta mai scumpa si mai atractiva

O trupa de lautari nunta sau o formatie care abordeaza toate genurile, poate sa fie raspunsul corect si preferat de majoritatea celor care urmeaza sa se casatoreasca. Evident, muzica live este intotdeauna mai atractiva iar distractia va fi mult mai placuta, atata vreme cat trupa este buna si poate sa sustina atmosfera. Aici apar marile probleme ale unei formatii, iar cei de la lucianband.ro au reusit sa le evidentieze:

  • Este greu de descoperit o solutie care sa ofere servicii de foarte buna calitate. Aceste solutii exista, insa sunt angajate imediat.
  • Costurile sunt foarte mari in anumite cazuri, putand sa depaseasca 5000 de euro pentru o singura seara.
  • Numarul de melodii poate sa fie limitat.

Un DJ asigura flexibilitate, dar este o varianta mai rigida

Exista multe cupluri care aleg doar un DJ la nunta si care sunt multumite de rezultat. Un profesionist in ceea ce priveste sunetul poate sa faca minuni la un astfel de eveniment, insa pentru rezultate optime acesta trebuie sa compenseze lipsa sunetului live. Un DJ bun este unul care poate sa faca atmosfera si sa tina lumea pe ringul de dans.

Avantajele DJ-ului sunt faptul ca este mai ieftin si ca permite o flexibilitate mai mare in alegerea repertoriului. Din pacate, este un singur om iar atmosfera pe care o creaza nu este intotdeauna cea mai incendiara.

Exista si varianta in care DJ-ul poate sa fie combinat cu o formatie. Multe formatii sunt compuse dintr-o echipa mare, cu sunetisti, DJ si persoane care sa poata acoperi cat mai multe genuri muzicale. Aceasta varianta este de preferat, deoarece poate sa acopere toate momentele din timpul unui eveniment, atat cele in care se mananca, cat si cele in care se danseaza.

In principiu, daca sunt puse in balanta, cele doua variante pot sa fie destul de echilibrate, oferind atat avantaje cat si dezavantaje. Cei care isi doresc totul de la un astfel de eveniment insa, este bine sa opteze pentru o formatie, din simplul considerent ca aceasta poate sa cante muzica live, iar atunci cand se canta live, impactul asupra publicului este mult mai mare.