Folosirea lemnului in designul exterior

wooden sleepers

Lemnul este un element pretios din natura care induce o stare de bine si de relaxare celor care se afla in prezenta pieselor fabricate din lemn. Din acest motiv lemnul este folosit frecvent in peisagistica si design de gradini. In tari precum Marea Britanie sau Scotia, lemnul este un element de nelipsit in gradina.

Pentru designul exterior poti apela la elemente clasice din natura: lemn, piatra, apa si plante (vegetatie). Exista si alternative moderne precum piesele decorative din plastic care imita aceste elemente naturale. Insa, plasticul dauneaza planetei si este usor deteriorabil in aer liber, atunci cand este expus la temperaturi de iarna.

Piesele din natura devin mai autentice cu trecerea anotimpurilor si obtin aprecierea privitorilor pentru patina obtinuta in timp. Lemnul este un astfel de element.

wooden sleepers

Cum integram lemnul vechi in peisagistica

Lemnul nou este usor de integrat prin elementele de décor pentru mobila de gradina si pentru elementele de pus pe masa (boluri, platouri, etc.). Insa, lemnul veci poate fi la fel de usor de integrat in gradina casei tale. Ai auzit de traverse de cale ferata din lemn sau de wooden railway sleepers?

O traversa este folosita pentru sustinerea sinelor de cale ferata. Traversele sunt refolosite si reinventate in gradinarit dupa ce nu mai sunt de folos pentru caile ferate.

In gradina avem optiunea de a construi trepte, o alee, o canapea ridicata, o terasa pe verticala de-a lungul fardului sau zone de atentie pentru plantele decorative. Toate aceste delimitari si zonele dintr-o gradina pot fi lucrate cu ajutorul traverselor din lemn. Forma lor si rezistenta le fac usor de folosit pentru a construi spatii care sa contina pamant, plante si elemente decorative.

Pamirco – furnizor de traverse de cale ferata

Am descoperit traversele dintr-un video de prezentare al firmei Pamirco. Cei de la Pamirco sunt o firma romaneasca care serveste o multime de clienti din diverse locatii de pe mai multe continente. Clientii Pamirco sunt din tari precum: Egipt, Turcia, Slovenia, Ungaria, Serbia, Germania, Japonia, Anglia, Olanda si Belgia.

Pamirco – traverse lemn 

Firma Pamirco este specializata in constructia de traverse de cale ferată / wooden railway sleepers din anul 2005. Activitatea principală a societăţii este tăierea şi rindeluirea lemnului cu impregnarea lemnului. Scopul companiei Pamirco este sa ofere calitate, experienta si produse de prima clasa clientilor sai. Succesul companiei Pamirco este datorat fiecarui membru al echipei sale in egala masura.

Email: office@pamirco.com

Adresa: Romania, Timis County, Manastiur, no. 105/A, P.O. 307275

Telefon: +40 256 325 831