Foloseste zilnic ochelarii de protectie pentru calculator

ochelari protectie calculator

Persoanele care lucreaza zilnic la calculator se confrunta cu probleme specifice precum oboseala oculara, slaba focalizare sau incetosarea privirii. Aceste afectiuni au ca principala cauza lumina albastra emisa de orice tip de ecran si care afecteaza in mod direct ochii.

Neutralizarea luminii albastre

Blocarea luminii albastre se poate face prin cate metode uzuale. Prima si cea mai eficienta metoda de neutralizarea a luminii albastre se face ochelarii de protectie pentru calculator cu strat antireflex, care sunt capabili sa blocheze o cantitate destul de mare de lumina albastra.

O a doua metoda, insa care nu are o eficienta atat de mare, deoarece blocheaza doar o cantitatea redusa de lumina albastra este utilizarea unui monitor performant, capabil sa fie setat pentru a diminua lumina albastra emisa. Insa acesta nu este o solutie pentru orice persoana.

Cei mai performanti ochelari de protectie pentru calculator

Chiar daca foarte multe persoane se gandesc la centrele de optica medica pentru achizitionarea unei perechi de ochelari de protectie pentru calculator, cele mai bune modele de ochelari pentru PC nu se gasesc la acestea, ci la magazinele specializate.

Unul din cele mai apreciate magazin online de unde iti poti cumpara ochelari de protectie pentru calculator este Gunnar. Acesta este un brand foarte cunoscut in SUA, acolo unde este si lider de piata in acesta industrie a ochelarilor de protectie pentru calculator.

Aceste modele de ochelari de protectie calculator de Gunnar sunt dotate cu lentile Ambra, capabile sa blocheze cea mai mare cantitate de lumina albastra, aproximativ 65%. Pe langa aceste lentile exista si altele, care blocheaza o cantitate mai redusa de lumina albastra, dar care sunt destinate persoanelor care lucreaza in true-color.

Rama acestor ochelari pentru PC Gunnar este conceputa astfel incat sa fie comoda chiar persoanelor mai pretentioase. Exista o rama realizata din otel inoxidabil, foarte flexibil si usor, care se aliniaza perfect pe forma fetei si care faciliteaza chiar si purtarea unor casti audio, fara a crea vreun disconfort.

Costul unei perechi de ochelari pentru PC

In ceea ce priveste costurile, o astfel de pereche de ochelari de protectie pentru calculator de la Gunnar are un pret care incepe de la aproximativ 270 RON si poate ajunge la un maxim de 450 de RON.

Modelele mai scumpe sunt cele dedicate pentru gaming, care acopera o raza mult mai mare si care sunt dotati cu aceea rama super subtire, realizata din otel inoxidabil.