Focus grup: Accesul pe piata muncii al persoanelor cu dizabilitati

20 iunie, Timisoara

Fundatia „Pentru Voi” in parteneriat cu Federatia ONPHR* a organizat marti, 19 iunie, un focus grup pe tema accesului pe piata muncii si serviciile disponibile pentru persoanele cu dizabilitati.

Evenimentul a fost organizat prin proiectul „Excelent – Infiintarea unei retele de centre de excelenta in furnizarea serviciilor de reabilitare si integrare profesionala pentru persoane cu dizabilitati, ca grup vulnerabil pe piata muncii”.

La eveniment au participat 13 reprezentanti ai unor companii, organizatii neguvernamentale, parinti de persoane cu dizabilitati intelectuale, care au discutat despre angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale si barierele intampinate in acest proces dificil.

Aceasta intalnire a fost o ocazie deosebita de a aduce fata in fata doua perspective cheie in angajarea persoanelor cu dizabilitati intelectuale: persoana cu dizabilitati reprezentata de parinte si angajator. S-a subliniat nevoia dezvoltarii serviciilor de angajare asistata, prin care se faciliteaza integrarea persoanelor cu dizabilitati la locul de munca.

Fundatia „Pentru Voi” a initiat in 1999 primul serviciu de angajare asistata pentru persoane cu dizabilitati intelectuale, sprijinind pana in prezent cel putin 150 astfel de persoane.

Obiectivul general al proiectului il constituie promovarea unui model de crestere sustenabila a calitatii serviciilor specializate de reabilitare si integrare profesionala a persoanelor cu dizabilitati. In acest sens, se va infiinta o retea de centre de excelenta specializate in furnizarea de servicii de reabilitare si integrare profesionala a persoanelor cu dizabilitati, cu un standard de calitate recunoscut in plan european.

Pentru orice informatii suplimentare referitoare la proiect si la intalnire, o puteti contacta pe Amalia Draghia, la numarul de telefon: 0728 958 476.

*Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania