fbpx

„Finantarea Energiei Durabile” Curs finantat de Uniunea Europeana la Brasov

Tema principala de discutie a fost energia durabila si finantarea investitiilor rentabile in acest domeniu.

Mesajul de bun venit al domnului Nicolae TUCUNEL a fost urmat de prezentarile dlui. Mircea GHEORGHE (Tractebel Engineering), dnei. Camelia RATA (ABMEE), dnei. Daniela MARIN (BERD BAS Romania), dnei. Daniela LEONTE (Tractebel Engineering), dnei. Amelia GIANTARU (Tractebel Engineering si Deputy Project Manager pentru RoSEFF) si dlui. Ciprian COMSULEA (ShoreBank International).

Agenda evenimentului a avut trei sectiuni, fiecare dintre acestea focusata pe o anumita componenta.

Prima parte a fost dedicata proiectelor derulate de unele companii in acest domeniu, sursele de finantare existente, dar si legatura dintre eficienta energetica si energia regenerabila.

Concluziile primelor discutii au subliniat necesitatea ca Romania sa beneficieze de politici coerente, menite sa asigure atingerea obiectivelor propuse pentru anii viitori si, totodata, existenta surselor de finantare puse la dispozitia IMM-urilor care doresc sa investeasca in eficienta energetica si in energie regenerabila.

In cea de-a doua parte s-au prezentat liniile definitorii pentru identificarea investitiilor in energie durabila, precum si detalii despre cursurile de specializare pentru instalatorii de sisteme fotovoltaice.

In ultima parte a evenimentului, invitatilor le-au fost prezentate aspecte economice si subventii pentru investitiile in energie durabila.

Sesiunea de prezentari a fost conceputa pentru a oferi celor prezenti informatii concrete despre finantarea energiei durabile si pentru a ajuta companiile si bancile sa identifice oportunitatile de investitii in aceste domenii si, ulterior, sa le finanteze.
Evenimentul a fost finantat cu sprijinul Uniunii Europene.