Fii si tu un parinte al secolului XXI

“SuntParinte.ro” (http://www.suntparinte.ro) este o comunitate online ofere informatii utile in ceea ce priveste educatia copilului in cadrul vietii scolare, dar si din punct de vedere al dezvoltarii psihologice, al activitatilor extrascolare si al activitatilor de familie.

Straduinta sa de a ajuta parintii sa se implice mai mult in educatia copiilor da roade de doi ani.

Cadre didactice, psihologi, formatori si parinti isi gasesc aici locul cel mai potrivit de exprimare a intereselor, problemelor si dorintelor lor. Comunicarea intre toti cei implicati in educarea si dezvoltarea copiilor este sustinuta permanent de echipa INTUITEXT.

Cu totii intelegem faptul ca timpul pe care parintii il aloca propriilor lor copii este din ce in ce mai putin si, de aceea, cu atat mai pretios. Informatiile si resursele de pe “SuntParinte.ro” (http://www.suntparinte.ro) se imbogatesc in fiecare zi cu noi si noi materiale astfel incat sa acopere o plaja larga de subiecte si interese ale parintilor.

Echipa INTUITEXT initiaza si sustine permanent discutii intre parinti pe teme de interes legate de educatia si comportamentului copilului.
De asemenea, in cadrul comunitatii “SuntParinte.ro”, in categoria “activitati extrascolare”, exista o baza nationala care contine informatii si contactele a 3000 de cluburi sportive, artistice, tehnice si de dezvoltare personala. Astfel parintii au la indemana o plaja larga de alegeri educative pentru copiii lor.

O alta functionalitate pe care parintii deja inscrisi o gasesc extrem de utila si practica este aceea a “grupurilor de discutii”. Sunt active 900 de grupuri unde parintii intra in legatura cu dascalii copiilor lor, dar si cu parintii celorlalti copii din clasa.
Prin platforma proprie “SuntParinte.ro” promoveaza lunar peste 1000 de evenimente din toata tara la care pot merge parintii impreuna cu copiii lor pentru a-si petrece in mod placut si util timpul liber.

Specialistii INTUITEXT au pregatit si o sectiune speciala in care prezinta modalitati inedite prin care parintii isi pot invata copiii concepte stiintifice sau le pot dezvolta creativitatea, indemanarea, curiozitatea pentru un anumit domeniu, intr-o maniera placuta si facila fiecarei etape de varsta.
Datorita acestei forme de comunicare, parintii care acceseaza http://www.suntparinte.ro, gasesc materiale utile si pe site-ul wwww.didactic.ro, cea mai mare comunitate online a cadrelor didactice din Romania, practic o “Cancelarie virtuala nationala”, asa dupa cum o caracterizeaza Mariuca Talpes, sufletul diviziei educationale Intuitext din cadrul Softwin.

“Ne dorim sa contribuim la cresterea educatiei copiilor din Romania, pe toate caile posibile, astfel incat sa avem o “generatie de maine” cu baze solide si repere clare, educationale si morale. Cu atat mai mult ne bucura audienta si participarea activa pe care le inregistram in randul cadrelor didactice si a parintilor, ca prim semn al faptului ca munca noastra are un sens. Drumul pe care ni l-am ales nu este deloc simplu, mai ales ca traim intr-o tara care inca isi cauta matca si in care influentele superficiale generate de marketingul international prind foarte repede. Ne straduim sa continuam munca depusa de mari personalitati in domeniul educatiei si sa ne aducem si noi contributia la dezvoltarea actualei societati, dar mai cu seama a celei de maine, pastrand elementele solide ale scolii romanesti si si adaugand elementele moderne ale epocii digitale.”

“Venim in intampinarea parintilor cu solutii si idei practice. Faptul ca avem din ce in ce mai multi membri in comunitatea “SuntParinte.ro” (http:// www.suntparinte.ro ) demonstreaza utilitatea site-ului si a faptului ca, odata puse in practica, aceste solutii dau rezultate” – afirma Delia Lungu, Product Manager “SuntParinte.ro”

“SuntParinte.ro” (http:// www.suntparinte.ro ) a fost lansat in anul 2009 si completeaza lista de comunitati online dezvoltate de divizia educationala INTUITEXT, din cadrul Softwin.

INTUITEXT are o activitate de 15 ani pe piata romaneasca si internationala si se adreseaza mediului de afaceri, al celui preuniversitar, precum si publisherilor, activitatea sa fiind recompensata pe plan international cu numeroase premii si distinctii.