fbpx

Fiecare industrie are nevoie de asistenti administrativi

Asistentii administrativi sunt coloana vertebrala a multor organizatii, eroii necunoscuti, care sunt esentiali pentru operatiuni liniste la locul de munca si succesul companiei.

Asistentii administrativi sunt coloana vertebrala a multor organizatii, eroii necunoscuti, care sunt esentiali pentru operatiuni liniste la locul de munca si succesul companiei. Daca va ganditi sa lucrati ca asistent administrativ, iata lucrurile pe care trebuie sa le cunoasteti. In medie, asistentii administrativi din Romania castiga 4300 de lei salariu brut.

Biroul de Statistica a Muncii grupeaza asistentii administrativi cu secretari si afirma ca, in 2019, zeci de asistenti administrativi si secretari au lucrat in Romania. Se asteapta sa fie 18.800 de noi locuri de munca in domeniu in urmatorii ani. Acestia pot lucra intr-un numar mare a industriilor, inclusiv educatie, asistenta medicala, guvern si servicii juridice.

Asistent administrativ atributii tipice

Lucrul ca asistent administrativ este vazut ca o alegere buna pentru generalisti datorita gamei largi de sarcini pe care acesti profesionisti le indeplinesc. In timp ce responsabilitatile pot varia de la o industrie la alta, iata cum poate decurge si care sunt taskurile intr-o zi normala de lucru:

  • Organizarea si intretinerea fisierelor digitale si pe hartie
  • Crearea sau tastarea rapoartelor si a altor documente
  • Organizarea programarilor
  • Crearea de documente centralizate cu cerere concediu
  • Raspunsuri la e-mailuri, apeluri telefonice si corespondenta scrisa
  • Salutarea vizitatorilor la locul de munca
  • Monitorizarea nivelurilor stocurilor si comandarea de consumabile noi
  • Organizarea calatoriilor companiei
  • Tinerea contului de baza si activitatea financiara
  • Solutionarea pensiilor si a cererilor de pensie anticipata

Asistentii administrativi sunt cruciali pentru succesul afacerii; lucreaza in culise pentru a mentine biroul fara probleme. Cei care isi mentin calmul sub presiune si au priceperea tehnica de a tine pasul cu practicile comerciale in continua schimbare vor gasi cel mai mare succes ca asistent administrativ.

Mediu de lucru pentru asistent administrativ

Deoarece sunt deseori obligati sa intampine clientii si clientii, acestia trebuie sa poarte o rochie profesionala, care sa fie ingrijita si ordonata. O multime de lucru este efectuat asezat la statia de lucru a asistentului de administrare.

Asistentii administrativi au nevoie de obicei doar de o diploma de liceu sau echivalent. Cu toate acestea, unele industrii pot necesita formare secundara.

Roluri ca acestea sunt printre cele mai frecvent publicitate, astfel incat gasirea unor noi locuri de munca potentiale ar trebui sa fie usoara. CV-ul dvs. va iesi in evidenta daca evidentiati o gama larga de abilitati si experienta pe care le puteti aduce rolului.

Pentru a-ti asuma interviul, cerceteaza intrebarile comune ale interviului si pregateste raspunsuri. In timpul interviului, vorbiti despre abilitatile dvs. dificile, cum ar fi experienta cu computerele, software-ul si coordonarea calatoriei. Nu uitati sa evidentiati si abilitatile soft, cum ar fi abilitatile organizationale, persistenta si abilitatea de a face fata stresului. Nu uitati sa vorbiti pozitiv despre relatiile dvs. cu angajatorii anteriori si cu personalul superior.

Potentialul de cariera pentru asistentii administrativi

In timp ce multi oameni se bucura sa lucreze ca asistent administrativ pe durata carierei lor, altii folosesc acest rol ca o trambulina pentru alte oportunitati de cariera. Munca ca asistent administrativ poate fi o piatra de temelie pentru multe roluri, inclusiv manager de birou, coordonator de proiect, manager de proiect si analist de afaceri.

Persoanele cu cunostinte specifice locului de munca isi pot folosi, de asemenea, ideea pentru a urmari un rol aparent fara legatura, dupa mai multa formare. De exemplu, un asistent administrativ care lucreaza pentru o scoala poate fi format ca profesor.

Pentru a avansa in cariera, ar trebui sa faci retea cu oameni mai sus pe scara carierei. Formalizati-va calificarile in abilitatile pe care le aveti deja sau pe care doriti sa le dezvoltati si revigorati-va CV-ul pentru a evidentia abilitatile necesare in rolul dorit.

Cu locuri de munca abundente intr-o gama larga de industrii, lucrul ca asistent administrativ este o alegere buna pentru persoanele cu o gama larga de abilitati de birou.