Festivalul National de Parenting sustine cauza Fundatiei Crucea Alba

Fundatia Crucea Alba ofera servicii prenatale, postnatale si parentale tinerilor parinti, in cadrul Centrului de Sanatate Materna. Familii din mediul corporate, antreprenorial, familii de expati si familii defavorizate beneficiaza de servicii medicale pentru sarcina, nastere si lauzie, cursuri pentru parinti, gimnastica pentru sarcina si pentru sanatatea perineului, si consiliere pentru alaptare si drepturi legale de munca.

‘In fiecare editie a Festivalului National de Parenting vom directiona o parte dintre donatii catre un ONG care sustine cauza parintilor si a copiilor din diferite medii. Fundatia Crucea Alba ne-a impresionat pentru serviciile oferite la standard occidentale, pentru efortul si seriozitatea echipei de a crea un proiect capabil sa se sustina si sa adune in jurul sau tineri parinti din toate mediile. Serviciile, locatia, echipa demonstreaza ca este cu adevarat un proiect de antreprenoriat social cu impact dovedit’, declara Mirela Horumba, initiator al Festivalului National de Parenting ‘In Familie’ si fondator al asociatiei non profit Oameni Noi.

‘Am decis sa participam la Festivalul National de Parenting pentru ca este primul eveniment mare dedicat exclusiv educatiei pentru parinti si copii. La Fundatia Crucea Alba avem convingerea ca educatia este cel mai important factor de progres in societate, dar stim totodata ca educatia este ”produsul” cel mai dificil de ”vandut” parintilor. Asa ca am considerat Festivalul un act necesar de curaj si viziune la succesul caruia am decis sa contribuim, mai ales ca Fundatia Crucea Alba este principalul furnizor de educatie pentru parinti inca din perioada prenatala. Dorim ca din ce in ce mai multi parinti sa afle ca parenting-ul incepe inainte de nastere si ca meseria de parinte competent se invata usor daca incepem din timp’, declara Ana Maita, fondatoarea Crucea Alba.

Festivalul National de Parenting ‘In Familie’ se adreseaza in special parintilor, care au copii de toate varstele (0 – 18 ani) si este prima initiativa de amploare nationala (Bucuresti (2014), Cluj si Timisoara (2015)) in domeniul parenting-ului.

In cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru parinti, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialisti romani in domenii care tin de dezvoltarea copiilor.

Structura workshop-urilor este construita pe trei paliere – educatie fizica, educatie mentala, educatie emotionala si pe segmente de varsta ale copiilor 0-3 ani, copii prescolari, scolari si adolescenti. De asemenea, exista sesiuni care adreseaza problematici generale si la care poate participa orice parinte.

In cadrul evenimentului, va exista o zona de workshop-uri, completata de o zona expozitionala.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulParintilor, 121, RomaniaPozitiva, ViataVerdeViu, Suntmamica; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Junior Achievement Romania, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.