fbpx

Falsa identitate debut literar pentru Mirela Oprea

“Parea ca toti alearga innebuniti, sperand sa gaseasca fericirea, insa niciunul nu-si dadea seama ca fericirea se afla, de fapt, in fiecare clipa a vietii pe care, cu nestiinta si nepasare, o irosesc”, astfel incepe periplul cititorului in universul incitant si provocator din Falsa identitate.

O lectura spumoasa, fluida si captivanta, romanul Falsa identitate – debutul literar al autoarei Mirela Oprea – invita la evadare si visare. Povestea de dragoste dintre Johanna si Nicolas, condimentata cu o tumultoasa si coplesitoare incarcatura erotica, alaturi de un profund mesaj social de milostenie si smerenie, devine, pe masura ce actiunea evolueaza, un strigat disperat catre o lume care a uitat sa-si conserve umanitatea. Actiunea urmeaza itele unei intrigi captivante, ce se desfasoara intr-un ritm galopant, cu intorsaturi surprinzatoare, construind gradual suspans si atasament fata de protagonisti.

Eroii romanului isi castiga rapid un loc in inima cititorului, dupa cum puncteaza Adriana Bejgu (editor), “Personajele principale, Johanna si Nicolas − doi tineri de exceptie prin frumusete fizica si sufleteasca − isi traiesc iubirea pe fondul unui spatiu renumit prin opulenta, stralucire falsa, gust pentru distractie, bogatie si putere, aflat unde altundeva, decat in America, care altul, decat Los Angeles. Personajele par construite cu oarecare idealism, dar devin credibile datorita finei analize a sentimetelor contradictorii care le mistuie, pe care o face autoarea.”

Povestea oglindeste – dupa cum anticipeaza si titlul Falsa identitate – un joc de proiectii viciate de etichetele si mastile sociale, care ne impiedica adesea sa descoperim ce se ascunde, de fapt, dincolo de aparente. Astfel incat, frenezia si erotimsul povestii de dragoste se intrepatrund cu suspansul caracteristic unui roman politist, peste care se suprapune spiritul justitiar si rebel al eroinei care se lupta cu “sistemul” de dragul celor slabi si buni. Cititorul va regasi in paginile romanului semnat de Mirela Oprea o surprinzatoare demitizare a profilului omului bogat, egoist, infatuat, lipsit de scrupule. Romanul readuce in actualitate candoarea din povesti clasice de tip My Fair Lady sau bunatatea din parabole biblice, cum ar fi Bunul Samaritean.

Roman-confesiune, sau mai degraba roman-rugaciune pentru o lume mai buna, Falsa identitate este o carte-manifest, o carte-spovedanie, o carte-epifanie. Si nu intimplator, pentru ca “in anul 2010, un diagnostic nefast mi-a pus optimismul la grea incercare. Recunosc, am fost coplesita atunci cand medicul care mi-a citit tomograful, mi-a explicat, de parca as fi avut nevoie, implicatiile diagnosticului si riscurile de a trai cu o tumora la cap. Nimic nu m-ar fi putut pregati pentru acel moment. Curand, acel sentiment care paruse sa ma loveasca in moalele capului, s-a evaporat ca prin minune. Nimic. Absolut nimic nu avea sa ma ingenuncheze, mi-am spus mie insami. Iar ceea ce paruse o nenorocire, am luat-o ca pe o binecuvantare. Am cautat adanc in strafundul sufletului meu, si spre surprinderea mea, am descoperit resurse nebanuite. Astfel incat, iata, 5 ani mai tarziu, dupa ce operatia si recuperearea sunt deja la capitolul amintiri indepartate, lansez prima mea carte, ca un semn ca diagnosticul a insemnat «condamnarea» mea la a renaste.”, a marturisit Mirela Oprea.

Cartea Falsa identitate poate fi achizitionata online accesand librariile virtuale Elefant, Libris, Pravaliacucarti, Books-express, Self-Publishing. De asemenea, cartea poate fi cumparata din libraria Carturesti Constanta (City Mall). Iar varianta in limba engleza poate fi comandata online accesand site-ul Amazon.

***

Mirela Oprea – constanteanca, nascuta pe 19 octombrie 1967, casatorita si mama a doi baieti. A scris Falsa identitate in anul 2013.
In octombrie 2014, cartea a fost editata la nivel international de editura Lambert Publishing-Germania. Iar in aprilie 2015 a fost publicata versiunea in limba romana la editura Self Publishing.

Self Publishing Romania a fost infiintata in anul 2013, in luna noiembrie, si este o editura dedicata creatorilor romani de pretutindeni, autori de poezie, proza, carti practice sau carti cu subiecte de larg interes, carti pentru copii, caiete didactice, memorii, jurnale, SF, dezvoltare personala, lucrari stiintifice, ghiduri etc. Intr-un an si jumatate de la aparitia pe piata de carte, Self Publishing detine un portofoliu de peste 160 de titluri.