Factorul masculin cauza a 50 din cazurile de infertilitate in cuplu

30 martie 2016

„Infertilitatea este vazuta in continuare drept o problema strict feminina, insa este foarte important sa constientizam ca,in aproximativ 50% din cazuri, aceasta implica afectarea partenerului de sex masculin. Tocmai de aceea, este absolut necesar ca si barbatii sa fie testati in privinta fertilitatii, asa cum sunt testate si femeile. Prin programul „Tu stii daca poti sa devii tata?” ne propunem sa aducem in prim plan importanta acestui consult in cazul barbatilor si sa incurajam ambii parteneri sa-si faca evaluarile de fertilitate, atunci cand sarcina intarzie sa apara”, declara Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic primar Obstetrica Ginecologie in cadrul Fertilia Medical Center.

Infertilitatea masculina poate determina in aproape jumatate din cazuri infertilitatea de cuplu si poate avea mai multe cauze: varicocelul, obstructia cailor de eliminare a spermei, cauze hormonale, infectii sau cauze genetice. Desi este o problema intalnita la toate grupele de varsta, barbatii se prezinta la medic abia dupa varsta de 30 de ani. Statisticile arata ca doar un barbat din 10 cu varsta sub 30 de ani se prezinta la medic pentru a se trata de infertilitate.

„Majoritatea barbatilor evita aceste teste, in special din cauza preconceptiilor bine cunoscute, insa testarea initiala a barbatului reprezinta o modalitate optima de a diagnostica rapid posibilele probleme si, foarte important, de a scuti partenera de investigatii lungi si costisitoare. Tocmai de aceea este de preferat ca explorarea infertilitatii in cuplu sa inceapa cu aceasta testare”, adauga Dr. Ruxandra Dumitrescu, Medic primar Obstetrica Ginecologie in cadrul Fertilia Medical Center.
Prin efectuarea spermogramei se poate masura volumul spermei, numarul de spermatozoizi, forma spermatozoizilor (procentul de spermatozoizi care par a fi normali din punct de vedere al formei), abilitatea de miscare spermatozoizilor (masurata de asemenea in procente) si numarul de leucocite prezente in sperma, evidentiind toate caracteristicile necesare stabilirii unui diagnostic.

Spermocitograma va evalua, prin microscopie electronica, cu maxima acuratete, celula sexuala masculine (spermatozoidul) din punct de vedere al formei si al normalitatii structurale .
„Tu stii daca poti sa devii tata?” este o campanie de informare publica initiata de Fertilia Medical Center, menita sa atraga atentia asupra incidentei crescute a infertilitatii masculine si asupra necesitatii evaluarii fertilitatii nu doar in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Timp de trei saptamani, specialistii Fertilia vor efectua gratuit analize ale lichidului seminal pentru barbatii care isi insotesc partenerele la control, astfel incat motivul infertilitatii sa fie depistat si tratat corespunzator.

Despre Fertilia Medical Center
Fertilia Medical Center este un centru medical ultraspecializat in infertilitate, medicina materno-fetala si ginecologie complexa. Cu experienta de peste 17 ani in sistemul medical, Fertilia Medical Center detine singurul laser pentru evaluarea calitatii embrionilor din Romania.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram