fbpx

Factori pe care sa ii iei in considerare cand esti in cautare de verighete

Iti planifici sa cumperi verighete in viitorul apropiat? Daca vrei sa cumperi inelele de nunta cele mai potrivite, atunci ar trebui sa iei in considerare cativa factori importanti.

Iata care sunt factorii esentiali pe care trebuie sa ii iei in seama cand esti in cautarea unor verighete:

Stilul

Exista mai multe stiluri de verighete disponibile pe piata. Unele dintre cele mai populare sunt urmatoarele:

Evreiesc: Un inel traditional evreiesc este un cerc simplu din aur, neintrerupt care reprezinta o uniune pura si eterna.

Rusesc: Verighetele rusesti prezinta trei benzi centrale care reprezinta Sfanta Treime. In cele mai multe cazuri, cele trei benzi sunt realizate din diferite nuante metalice. De exemplu, una dintre benzi poate fi facuta din aur roz, cea de-a doua banda din aur alb si cea de-a treia banda din aur galben.

Irlandez Claddagh: Inelele Claddagh prezinta o inima, o coroana si maini impreunate. Inima simbolizeaza dragostea, coroana denota eternitate, iar mainile impreunate inseamna prietenie.

Traditional: Designul verighetei traditionale provine de la egipteni, acestia creand faimosul inel de nunta in forma de cerc fara sfarsit. Ei credeau ca inelul reprezinta dragostea eterna care ar trebui purtata si in viata de apoi.

Verigheta traditionala se poarta pe degetul inelar de la mana stanga. Aceasta traditie a fost inceputa de grecii antici care credeau ca din acest deget pornea vena dragostei care ajunge la inima.

Metalul

In plus fata de stil, un alt aspect important care trebuie luat in considerare atunci cand esti in cautarea verighetelor perfecte este metalul. Exista mai multe tipuri de metale pe care le poti gasi in inelele de nunta disponibile pe piata. Cele mai frecvente sunt:

Aurul: Exista mai multe tipuri de inele de aur pe piata. Aceste inele sunt masurate in carate (abreviat ca ct, kt sau K). Cele mai multe verighete din aur au 9, 10, 14 sau 18 carate. Rar vei gasi inel de nunta de 24 de carate, deoarece acesta este prea moale si se deformeaza usor.

Verigheta din aur cea mai populara este realizata din aur galben. In ziua de azi, insa, inelele din aur alb si aur roz sunt si ele la mare cautare.

Platina: Platina este recunoscuta ca fiind un metal de prestigiu. Platina se gaseste intr-o forma pura de 95%, destul de densa, fiind astfel mult mai rezistenta decat aurul la zgarieturi. Datorita acestui fapt, verigheta din platina costa aproape de doua ori mai mult decat verigheta din aur.

Alte metale din care se confectioneaza verighetele sunt titanul si wolframul.

Acestia sunt cei mai importanti 2 factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare atunci cand cumperi verighete. In momentul in care faci o astfel de achizitie, nu ar trebui sa te gandesti doar la pret; gandeste-te si la estetica!

Daca iti doresti verighete de buna calitate, realizate din metale si pietre pretioase, Valmand.ro va sta la dispozitie cu modele standard sau personalizate.