Externalizarea proceselor de achizitii produce reale beneficii

In timp ce marile companii cauta solutii pentru reducerea de costuri, trendul de externalizare a serviciilor devine tot mai puternic in mediul de business ca solutie rapida si eficienta pentru redirectionarea de fonduri si dezvoltare. Echipa Category Buyer considera ca acesta este momentul oportun in care mediul de business este nu doar pregatit, ci are cu adevarat nevoie de introducerea acestui serviciu inovativ, externalizarea proceselor de achizitii.

Echipa Category Buyer, profesionalism, flexibilitate, transparenta

Toate avantajele externalizarii proceselor de achizitii pornesc de la nivelul de experienta, profesionalism si dedicatia echipei care introduce acest serviciu pe piata din Romania. Fiind un serviciu lansat in premiera, echipa Category Buyer intelege ca stacheta trebuie sa fie ridicata din start cat de sus se poate pentru a convinge si din acest moment isi dedica experienta extensiva in domeniu, viziunea proaspata si pasiunea pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Romania intr-un serviciu care aduce cu adevarat reale beneficii.

Echipa Category Buyer face mai mult decat un expert achizitii pentru ca reuseste sa combine experienta si profesionalismul membrilor cu specializari diferite pentru a obtine cea mai performanta formula pentru negocieri. Avantajul acestui tip de serviciu de externalizare se vede in mod special pe partea de reducere a costurilor de achizitie in sine, desi reducerile costurilor cu personalul sunt de asemenea semnificative.

In acest sens, experienta in negocieri a echipei Category Buyer aduce garantia eficientei procesului de externalizare. Echipa este cea care se va ocupa de:

  • Negocierea contractelor cu furnizorii;
  • Urmarirea derularii contractelor;
  • Actualizarea si ajustarea contractelor in functie de nevoile clientilor;
  • Negociere dura, ce nu se face niciodata in numele clientului;
  • Identificarea furnizorilor de rezerva si extinderea ariei geografice de lucru cu furnizorii;
  • Monitorizarea permanenta a procesului de achizitie;
  • La cererea clientului, aplicarea sistemului Just in Time pentru reducerea la maxim a stocurilor tampon.

Beneficii reale la externalizarea de achizitii

Experienta ca negociator este cel mai important atu al unui expert in achizitii, iar echipa Category Buyer duce aceasta calitate un pas mai departe pentru a aduce clientilor beneficii reale, observabile in cel mai scurt timp. Acest serviciu este dedicat reducerii de costuri fara compromisuri si fara a afecta calitatea impusa de client.

Odata cu apelarea la acest tip de serviciu, companiile pot observa o serie de beneficii aproape imediate ce au legatura in principal cu reducerile de costuri:

  • Reducere semnificativa de costuri si crestere a flexibilitatii in ceea ce priveste rularea de personal. Externalizarea unui departament intreg inseamna implicit reducea costurilor salariale, cu prime bonusuri, traininguri, utilitati si spatiu dar si reducerea pericolului de frauda si a problemelor de etica. Problema personalului necesar pentru operatiunile de achizitie ramane la latitudinea echipei Category Buyer, clientul plateste doar serviciul.
  • Optimizarea procesului de achizitie. Pentru ca echipa Category Buyer nu negociaza niciodata direct in numele clientului, apare posibilitatea de a negocia pentru volume mai mari cumulate din nevoile mai multor clienti ce permit o negociere mai dura. Se poate merge chiar pana la negocierea cu furnizorul de materie prima cu care lucreaza furnizorii pentru a reduce si costul acestora de productie si a obtine cel mai bun pret.