fbpx

Expoziţia quot;The Cal: Pirelli Icons quot; a debutat în cadrul Saptamânii de Moda de la New York

IMG a anunţat includerea unui element suplimentar de atracţie în cadrul Săptămânii de Modă de la New York: “The Cal: Pirelli Icons”, o expoziţie cuprinzând aproape 130 de fotografii celebre selectate din calendarele Pirelli publicate în ultimii 50 de ani. Expoziţia va putea fi vizitată pe tot parcursul Săptămânii de Modă în locaţia Skylight din cadrul Moynihan Station, şi a fost sărbătorită în cadrul unui eveniment bazat exclusiv pe invitaţii în ziua de sâmbătă, 13 februarie.

Lansat pentru prima dată la Londra în anii 1960, Calendarul Pirelli a devenit o marcă a industriei de modă de mai bine de 50 de ani. Calendarul Pirelli a fost realizat de-a lungul timpului de fotografi celebri precum Herb Ritts, Bruce Weber, Patrick Demarchelier şi Steven Meisel, şi a constituit subiect de expoziţii şi discursuri academice pe tot cuprinsul lumii, în diverse locaţii precum Palazzo Reale, Milano, House of Photography, Moscova sau The Palazzo Grassi, Veneţia. “Această expoziţie aduce un omagiu intenselor schimburi culturale care au existat între Londra şi New York încă de la conceperea calendarului,” a declarat Amedeo Turello, fotograf de modă, colecţionar de artă şi curator al expoziţiei calendarului Pirelli din New York. “Selecţia imaginilor omagiază momente de imaginaţie şi imens talent creator. În cadrul acestui spectacol redescoperim cei mai mari fotografi care, împreună cu cele mai interesante modele, au reuşit să reprezinte frumuseţea şi eleganţa, calităţi greu de reprezentat.”

Calendarul Pirelli din acest an, realizat de Annie Leibovitz, prezintă femei remarcabile din diverse industrii, printre care se numără Serena Williams, Patti Smith, Amy Schumer, Yoko Ono, Mellody Hobson, Kathleen Kennedy şi Tavi Gevinson.

“Calendarul Pirelli înseamnă un testament al forţei rezultate din combinarea modei cu arta şi cultura populară,” a spus Mark Shapiro, Chief Content Manager, WME/IMG. “Modelele, artiştii, fotografii şi stiliştii care se reunesc anual pentru a crea această operă de artă întruchipează spiritul acestei industrii şi oglindesc ceea ce facem noi aici, la WME/IMG. Suntem extrem de bucuroşi să putem găzdui aceasta expoziţie în cadrul New York Fashion Week: The Shows.”