fbpx

EXPO MILANO 2015 Enel a contribuit la crearea primului oraș inteligent complet electric din lume

Inovația este cuvântul de ordine la Expo 2015, iar Enel a contribuit, în cadrul expoziției, la crearea primului oraș inteligent complet electric din lume capabil să satisfacă nevoile energetice ale unui număr de 100.000 de oameni, informează un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.
‘Enel, care este partenerul global oficial al evenimentului, finalizează instalarea tehnologiei de ultimă oră care va caracteriza orașul viitorului: de la cele mai moderne sisteme de control și management al rețelei, la rețele inteligente, centrale de depozitare a energiei electrice, infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice și iluminatul stradal inteligent. Orașele inteligente combină protejarea mediului, eficiența energetică și durabilitatea economică într-un model urban unic, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții și de a crea noi servicii pentru locuitorii și autoritățile locale’, se menționează în comunicat.

Orașul inteligent de la Expo Milano are o capacitate instalată de 75 MW, gândită pentru un consum zilnic estimat de 1.000.000 kWh, 100 posturi de transformare de medie tensiune ce furnizează energie electrică pavilionului, 100 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice (30 în zona Expo și 70 în afară), 8.500 de becuri cu LED-uri Archilede, care vor ilumina zona de expoziție și care vor economisi circa 280.000 kWh, aproximativ 36% din consum, un sistem de stocare, care va optimiza fluxul local de energie (270 kW), un centru de operare a rețelei inteligente, care va fi activ 24 de ore pe zi și un showroom pentru vizitatori.

Rețeaua inteligentă este echipată cu un sistem avansat de control și protecție de la distanță și implementează o rețea de medie tensiune în buclă închisă, care va asigura o înaltă calitate a serviciilor, datorită măsurilor automate ce izolează părți ale rețelei afectate de eventualele defalcări și, drept urmare, evită întreruperile de servicii pentru clienți și vizitatori.

Fiecare pavilion are propriul sistem de management al energiei, care permite vizitatorilor să ia parte la utilizarea energiei și care combină tehnologie de ultimă oră ce monitorizează și controlează consumul și necesarul de energie, optimizează fluxurile energetice și integrează atât instalații de energie regenerabilă, cât și sisteme de stocare.

Enel contribuie, de asemenea, la iluminarea zonei de expoziție cu vaste rețele de iluminat public și becuri cu LED-uri eficiente, care vor oferi un iluminat de calitate în afara pavilionului. Această rețea va fi, de asemenea, gestionată și integrată în sistemul de management energetic, asigurându-se că lumina este în armonie cu lumina naturală a zonei de expoziție.

Compania de energie va fi, de asemenea, prezentă la Expo cu un pavilion interactiv care, într-o pădure virtuală iluminată, va permite vizitatorilor să vadă interiorul unei camere de control al orașului inteligent, care este centrul nervos al acestui oraș, în care tehnicieni și experți interacționează cu diferite tehnologii prin care se gestionează fiecare centrală.