Exercitii fizice pentru tine si copilul tau

Exercitiile fizice ar trebui sa fie o parte integranta din rutina ta zilnica, nu doar o povara practicata de nevoie cand vezi mesajul transmis de cantar.

Acelasi lucru se aplica si cand vine vorba de copilul tau. In zilele noastre, obezitatea in randul celor mici este in crestere alarmanta, pentru ca tot mai multi copii nu primesc o educatie fizica corespunzatoare, o alimentatie echilibrata si, lucrul cel mai trist, nu au un model de viata spre care sa tinda.

Exercitiile fizice imbunatatesc starea de spirit, le cresc increderea in propria persoana, ii ajuta pe cei mici sa faca fata stresului si sa dezvolte inca din copilarie un obicei sanatos din toate punctele de vedere. remuscernea.ro va propune o serie de exercitii fizice de incercat cu cei mici.

O forma de exercitii fizice este recomandata pe tot parcursul vietii, motiv pentru care cel mai bine este sa formezi copilului tau un obicei din practicarea de exercitii fizice ca activitate fireasca zilnica.

Asadar, ridica-ti copilul din fata calculatorului si propune-i una dintre aceste activitati distractive prin care automat isi vor lua portia zilnica de exercitii fizice:

Stop activitatilor sedentare! Transforma ritualul fiecarui weekend de a lua o masa copioasa in familie intr-un picnic distractiv urmat de un joc de volei sau badminton; Joaca Wii alaturi de copilul tau in loc sa petreceti serile uitandu-va la emisiuni tv; Recomanda-i copilului tau ca intalnirile cu prietenii sa nu si le petreaca vorbind timp de ore intregi pe o banca in fata blocului si sugereaza-i ca o plimbare lejera este cu mult mai benefica. Nu strica distractia! Ingaduie-i sa joace “Baba oarba” in casa – miscare, dinamism si distractie pe cinste! Nu pretinde ca ar trebui sa se intoarca de la antrenamentul de fotbal cu echipamentul curat!

Nu impune reguli stricte care nu fac altceva decat sa inlature partea distractiva din practicarea de exercitii fizice! Familiarizarea cu sportul Inscrie-ti copilul la antrenamente sportive unde au contact cu alti copii pasionati de activitati fizice; Multi dintre adultii pe care ii stiu invata abia acum sa mearga pe bicicleta si nici nu se gandesc sa incerce gheata de pe patinoare in timpul iernii. Deschide-i mintea catre toate tipurile de sport si exercitii fizice din primii ani de viata si ofera-i libertatea de a alege ceea ce ii place. Incurajeaza miscarea!

Oricine da randament mai mare daca o activitate este la final rasplatita. Copiii nu fac exceptie. Incearca sa ii motivezi spre a practica exercitii fizice prin:

Jocuri dinamice de grup unde performanta este rasplatita; Educandu-i pe cei mici ca orice abuz se pedepseste, iar orice exces de dulciuri sau snacksuri pe care il face aduce dupa sine o serie de exercitii fizice. Din experienta proprie, va asigur ca si viceversa este extrem de motivanta; singurul lucru care ma facea in fiecare zi sa ma intorc la un ocol al parcului in jurul lacului era oprirea la final la un Happy Meal. Un cadou relationat cu miscarea sau exercitiile fizice: o pereche de incaltaminte sport noua, o racheta de tenis, o coarda de sarit etc.

Daca incorporezi exercitii fizice ca activitate regulata, copiii tai vor privi cu entuziasm catre noua provocare. Iestiti la o plimbare in fiecare seara, jucati un joc impreuna in weekend sau oferiti-va voluntari pentru a plimba cainele vecinei de dimineata.

Astfel, ii vei familiariza cu un stil de viata sanatos, in care a practica exercitii fizice nu inseamna automat a slabi.