Evolutia uniformelor medicale de la alb la colorat

uniforme medicale

Uniformele medicale au aparut ca o necesitate. Erau utile pentru protectia hainelor cadrelor medicale, dar si impotriva contaminarii microbiene, cu toate ca nu aveau aceleasi proprietati antimicrobiene ca uniformele zilelor noastre.

Primele uniforme medicale folosite vreodata au avut culoarea alba. Aceasta culoare este asociata cu un mediu steril, curat si perfect, un loc in care sanatatea este o prioritate pentru toata lumea. De asemenea, pe materialul alb al uniformelor puteau fi vazute mult mai devreme urmele de sange sau al altor fluide, deci puteau fi curatate la timp pentru a nu se usca sau contamina persoane sau medii. Mult timp, culoarea alba a definit serviciile medicale. Nici acum nu a disparut total din spitale si clinici, insa tot mai multi angajati opteaza pentru halate medicale colorate.

Vremea cand se purtau numai uniforme medicale albe, a trecut! Standardele actuale de curatenie si dezinfectare permit angajatilor medicali sa poarte si alte culori in afara de alb pentru ca totul este sub control, bine igienizat, curatat si dezinfectat. Mai mult decat atat, uniformele au proprietati antimicrobiene, deci nu mai este importanta culoarea pentru a identifica rapid o pata cu fluid contaminat.

Mai mult decat culoarea, noile uniforme sunt create cu stil. Croielile diferite, taieturile, cusaturile, toate permit oricarei persoane sa aleaga uniforma in functie de propriul stil sau de cel care o avantajeaza cel mai mult in functie de tipul de corp. Este o onoare pentru orice angajat sa mearga la serviciu purtand o uniforma care ii place, il defineste, il ajuta sa-si faca sarcinile si protejeaza de contaminare.

Daca uniformele din trecut ofereau o siguranta aparenta, uniformele medicale actuale ofera o siguranta certa datorita modului in care materialul a fost prelucrat inainte de a ajunge la croitorie. Tehnologia si tehnicile actuale permit tratamente antimicrobiene performante, iar acestea protejeaza pacientul si cadrul medical, indiferent de culoare, print, croiala sau stil.

MediFashion.ro | Acum, puteti avea parte de bucurii la preturi mici!

In ceea ce priveste uniformele medicale, lucrurile au evoluat uimitor, iar cadrele medicale care tin pasul cu schimbarile, nu pot decat sa se bucure de beneficii. Acum, puteti avea parte de bucurii la preturi mici. Accesati http://www.medifashion.ro/ si alegeti tot ce va este necesar pentru siguranta la locul de munca. Aici veti gasi uniforme Cherokee, Code Happy, Heartsoul, Dickies, Anywear si multe altele!