ETEM Systems va furniza structuri metalice pentru parcuri fotovoltaice montate pe acoperis

Producatorul de sisteme de aluminiu, ETEM Systems SRL, va furniza structurile din aluminiu pentru un parc fotovoltaic motat pe acoperisul uneia dintre cele mai mari fabrici de echipamente de iluminat din Bucuresti. Parcul solar montat pe acoperis va avea o capacitate de 0.4MW si ETEM Systems va utiliza cele mai solide structuri si accesorii din aluminiu.

“Proiectul este gestionat de Consplan Management si se estimeaza ca va fi finalizat pana la finele acestui an. Conexiunea la retea se va realiza nu mai tarziu de mijlocul lunii Ianuarie 2013”, a declarat Andreas Laspadakis, directorul general al ETEM Systems.

Mai mult, ETEM Systems va furniza structuri metalice pentru un proiect fotovoltaic pentru acoperis de o capacitate mai mare, proiect care se estimeaza ca va incepe anului viitor.

“ETEM Systems va furniza structurile necesare pentru un parc fotovoltaic cu o capacitate de 1,4 MW, care va fi situat pe acoperisul unei fabrici de electronice din Timisoara, un proiect de asemenea, administrat de Consplan Management”, a adaugat Andreas Laspadakis.

“Suntem martorii unei cresteri a cererii pe acest segment. Companiile sunt interesate de a valorifica acest potential de energie verde, in special companiile cu acoperisuri pe sufrafete mari, cum ar fi centrele logistice si mall-urile. Odata ce legislatia va oferi un cadru de reglmentare clar cu privire la tarifele pentru proiecte mici, acest segment va fi in continua crestere”, a declarat Andreas Laspadakis.

***

Despre ETEM Systems
Compania ETEM este prezentata sub marca ETEM Systems in Romania din anul 2003. Ca grup, compania ETEM a fost fondata in 1971, ca parte a celui mai mare holdng metallurgic din Balcani – VIOHALCO. ETEM numara peste 1000 de angajati in mai mult de 10 de tari. Compania ETEM este specializata in productia de sisteme de aluminiu integrate pentru aplicatii arhitecturale si industriale. ETEM a fost acreditat ca furnizor preferential al sectorului automobilelor, oferind profile performante pentru lideri de piata precum BMW, Audi si Porsche. In Romania compania furnizeaza sisteme din aluminiu pentru aplicafii arhitecturale si industriale, inclusiv panouri compozite din aluminiu (Etalbond) si structuri de aluminiu pentru instalatii fotovoltaice.