ETEM Systems a furnizat structuri metalice pentru proiecte fotovoltaice ce insumeaza peste 25 MW

Producatorul elen de sisteme din aluminiu, ETEM Systems a furnizat structuri metalice pentru proiecte fotovoltaice (sol si acoperis) ce insumeaza peste 25 MW.
Este unul dintre aspectele mentionate de ETEM Systems in cadrul prezentarii companiei din cadrul Romania Solar Summit 2013, organizat de Govnet, eveniment in cadrul caruia producatorul elen de sisteme din aluminiu ETEM Systems a fost Partener Premium.

Printre proiectele in care ETEM Systems a fost anul acesta ales furnizor de structure din aluminiu pentru parcuri solar mentionam cateva proiecte situate in Bistrita (1,7MW si 2,96MW), Sibiu 4MW si Colibasi 6MW.
Potrivit specialistilor ETEM Systems, companiile implicate in realizarea de proiecte fotovoltaice sustin nevoie de predictibilitate din partea autoritatilor.

“Toate organizatiile implicate in sectorul producerii de energie regenerabila – sectorul solar au solicitat ANRE si guvernului stabilitate si predictibilitate in ceea ce priveste Legea 220. Marea majoritate a jucatorilor asteapta un punct comun din partea acestora, insa, ca de obicei, acestea doua institutii au ezitat in a lua o pozitie comuna puternica,” a declarat Beby Pavel, consultant proiecte solare in cadrul ETEM Systems.

Potrivit specialistilor ETEM Systems, proiectele solare amplasate pe acoperisuri vor lua avant in perioada urmatoare.
“Vedem un interes din ce in ce mai mare si o oportunitate pentru anul viitor pentru proiectele solare de acoperis sub 1MW, avand in vedere ca tariful FIT (feed-in-tariff) va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2014,” a adaugat Beby Pavel.

Reamintim ca ETEM Systems a finalizat recent livrarea de sisteme din aluminiu pentru un proiect solar de acoperis, situat in partea de sud a Bucurestiului, cu o capacitate de 235 kW, cu o productie anuala estimata la 286.kWh/an, adica energie pentru 90 de familii.
Solutiile furnizate de ETEM Systems sunt structuri usoare din aluminiu care asigura un suport solid pentru montarea panourilor solare si reduc greutatea totala suplimentara in cazul proiectelor soare amplasate pe acoperisuri.
***

Despre ETEM Systems
Compania ETEM este prezentata sub marca ETEM Systems in Romania din anul 2003. Ca grup, compania ETEM a fost fondata in 1971, ca parte a celui mai mare holdng metallurgic din Balcani – VIOHALCO. ETEM numara peste 1000 de angajati in mai mult de 10 de tari. Compania ETEM este specializata in productia de sisteme de aluminiu integrate pentru aplicatii arhitecturale si industriale. ETEM a fost acreditat ca furnizor preferential al sectorului automobilelor, oferind profile performante pentru lideri de piata precum BMW, Audi si Porsche. In Romania compania furnizeaza sisteme din aluminiu pentru aplicafii arhitecturale si industriale, inclusiv panouri compozite din aluminiu (Etalbond) si structuri de aluminiu pentru instalatii fotovoltaice.