ETEM Systems a finalizat livrarea structurilor pentru montarea pe acoperis a unui parc fotovoltaic

ETEM Systems a finalizat recent livrarea structurilor din aluminiu pentru un inca un proiect fotovoltaic montat pe acoperis, cu o capacitate de 235 kW.

Proiectul este amplasat in partea de sud a Bucurestiului, iar ETEM Systems a fost aleasa ca furnizor al structurilor de montaj. Solutia furnizata se bazeaza pe structuri usoare din aluminiu, care ofera un suport solid si diminueaza greutatea suplimentara ce actioneaza asupra cladirilor.

Solutia vine sub forma de triunghiuri din aluminiu pre-asamblate, care asigura instalarea rapida si montarea fara intarzieri si costuri suplimentare. Sistemul este potrivit pentru aplicatii pe suprafete plane sau dificile, in special pentru fatadele si acoperisurile constructiilor civile si industriale.

“Solutiile din aluminiu oferite de ETEM Systems au o multime de avantaje, cum ar fi greutate redusa, instalare rapida, fara costuri suplimentare si permit, de asemenea, sa le utilizam pentru suprafete foarte diferite. Credem ca proiectele fotovoltaice montate pe acoperisuri se vor dezvolta foarte rapid in urmatorii ani, in Romania, in conformitate cu mult asteptatul anunt referitor la tarifele petru proiectele mici”, a declarat Andreas Laspadakis, directorul general al ETEM Systems.

Sistemul a fost proiectat de catre Fischer si face parte dintr- o gama completa de solutii integrate si certificate pentru instalatiile de montare a proiectelor fotovoltaice pe acoperisuri. Solutia a fost certificata de catre TUV Rheinland si este in conformitate cu standardele EN 1990 , EN 1999 si EN 1991.

Instalarea si executia proiectului au fost realizate de Consplan Management Romania, companie cu o experienta solida in domeniul instalatiilor fotovoltaice montate pe acoperisuri.
ETEM Systems a finalizat, pana acum, mai multe proiecte fotovoltaice ce totalizeaza o capacitate de peste 11 MW , proiectele situate in Bistrita si Sibiu.

***

Despre ETEM Systems

Compania ETEM este prezentata sub marca ETEM Systems in Romania din anul 2003. Ca grup, compania ETEM a fost fondata in 1971, ca parte a celui mai mare holdng metallurgic din Balcani – VIOHALCO. ETEM numara peste 1000 de angajati in mai mult de 10 de tari. Compania ETEM este specializata in productia de sisteme de aluminiu integrate pentru aplicatii arhitecturale si industriale. ETEM a fost acreditat ca furnizor preferential al sectorului automobilelor, oferind profile performante pentru lideri de piata precum BMW, Audi si Porsche. In Romania compania furnizeaza sisteme din aluminiu pentru aplicafii arhitecturale si industriale, inclusiv panouri compozite din aluminiu (Etalbond) si structuri de aluminiu pentru instalatii fotovoltaice.