fbpx

Estimări Carbogaz: Vacanța de vară va genera o creștere a consumului de carburanților

Vara este momentul de vârf în ceea ce privește deplasarea cu mașina pe distanțe lungi. Dacă în tot restul anului, mașina personală este un mijloc de mobilitate urbană, în timpul verii, devine mijlocul de transport pentru vacanțe. În condițiile unei intensificări a deplasărilor extraurbane, în Capitală se va înregistra un consum mai ridicat în următoarea perioadă.

În mod tradițional, luna iulie marchează creșterea valorilor de consum. Terminarea sesiunii de vară a examenului de bacalaureat și a sesiunii de de examene la facultăți decretează oficial începutul vacanței și, implicit, a deplasărilor. Așadar, tot mai mulți șoferi care alimentau după nevoi, fac acum plinul, ceea ce duce la o creștere a vânzărilor de carburanți. De exemplu, un șofer care alimenta, de obicei, 20 l de carburant la o vizită în stație, alimentează înainte de plecarea la un drum lung până la limita maximă a capacității rezervorului.

Dacă în luna iulie începe să se sesizeze creșterea consumului, luna august reprezintă vârful. În august este cea mai intensă perioadă de vacanțe. În plus, cei care au avut deja concediul de vară încearcă să profite de weekend-urile din luna august pentru a se mai bucura de vară. Cea mai mare parte dintre cei care fac excursii de weekend din București, aleg marea. Distanța este accesibilă, iar stațiunile de pe litoralul autohton oferă condițiile pentru un weekend de relaxare la mare.

În medie, conform datelor obținute prin intermediul stațiilor de distribuția a carburanților Carbogaz poziționate în București și în zonele limitrofe, consumul datorat nevoilor suplimentare de mobilitate din luna august, crește cu aproximativ 10%, față de luna iulie și cu aproximativ 15% față de primele șase luni ale anului.

În urma analizei valorilor înregistrate de-a lungul timpului în perioada de vară în stațiile lanțului Carbogaz, 85% dintre șoferi alimentează la capacitatea maximă a rezervorului în timpul unei vizite în stație.

Chiar dacă cererea este la un nivel relativ ridicat pe toată durata săptămânii, valorile maxime sunt înregistrate sunt înregistrate în a doua parte a zilei de joi și toată ziua de vineri. După aceste vârfuri, traficul în stații se reduce considerabil peste weekend.

„Ca și în anii trecuți, ne așteptăm la o creștere a valorilor de trafic în stațiile noastre, în special în luna august. Chiar dacă și luna iulie este una cu trafic intens, avem capacitatea de a face față fără ca experiența cumpărătorului să aibă de suferit. După momentu august începe o perioadă de temperare, până când activitatea zilnică a oamenilor reintră în rutină. Totuși, în funcție de an, această perioadă de temperare se poate menține pe toată durata lunii septembrie dacă vremea este încă bună. Excursiile de weekend sunt o alternativă pentru care optează mulți bucureșteni, fie că este vorba de mare sau de munte.” spune Diana Șerban, Director General, Carbogaz.

Despre Carbogaz

Carbogaz este o companie cu capital românesc specializată în vânzarea de carburant și în servicii conexe. Compania are o rețea de noua stații de distribuție în București și în Ilfov, reușind să acopere o parte parte importantă a cererii din zonele în care are stații. Carbogaz se dezvoltă continuu pentru a oferi clienților produse de calitate superioară și servicii prompte.