Esti in cautarea unui fotograf? Iata ce nu trebuie sa omiti sa intrebi

oc photography

Sezonul rece este echivalent cu marea goana de a gasi furnizorii de servicii pentru marea zi, cea a nuntii. Se organizeaza si targuri de profil, deci actiunea este in toi. Desigur, interesul poate fi acela de a gasi un fotograf pentru un alt tip de eveniment insa se rezuma de regula la aceeasi poveste: asculti pareri, cauti evaluari online, programezi intalniri si speri ca la final sa ai deja o parere despre ce sa alegi.

Cu siguranta multi vor spune propria lor versiune despre cum si-au ales fotograful. Insa nu poti garanta ca ce a placut unuia iti va fi si tie pe plac. Iata si cateva repere despre aspecte ce te intereseaza, la care putini se gandesc in faza de selectie a fotografului.

Cum se va desfasura colaborarea

Sunt fotografi care nu tin cont de distanta, sunt disponibili pentru deplasari, asadar daca ai pus ochii pe cineva la un targ de profil ai la fel de multe sanse sa iti fie alaturi in marea zi, chiar daca nu sunteti din acelasi oras. Aici insa treaba trebuie discutata, despre cum si cand semnati un contract si in fond in ce masura poate fi distanta o problema si deci implicit ce alternativa va fi de baza.

Daca vei fi curios sa descoperi spre exemplu cuplul de fotografi OCphotography vei gasi o situatie similara. La ce talent au vei gasi convenabil faptul ca accepta si deplasarile, nuntile ce au loc in alte orase din tara.

Cum stiu ca se va fotografia tot ce ma intereseaza

Ar trebui stabilit si discutat dinainte care este regula sau daca este una. In acea zi mirii sa fie crispati sau sa directioneze un fotograf nu este tocmai ceva placut, pentru niciuna din parti. Astfel, fotograful expune in linii mari care ii este stilul, abordarea, la ce este atent si ii asigura pe cei doi ca nu va omite nici detaliile de decor.

Ce include pachetul – album, sedinte foto

Atentie la pachetele oferite. Unele dintre acestea includ fotografia de baza, insemnand ca sunt excluse sedintele de tip save the date sau trash the dress. Numarul de fotografii ar putea fi relevant de asemenea sau daca pachetul in cauza include si un album foto insemnand cel printat, imbracat in piele, ce include doar o selectie a celor mai reusite fotografii de nunta.

Cand primesc fotografiile

Un alt aspect ce devine un stres pentru ambele parti se refera la termenul de predare. Fie din necunoastere, fie pentru ca sunt nerabdatori, mirii ajung sa preseze fotograful cu o intrebare devenita deja o obsesie. De mentionat ca in contractul semnat de regula este exprimat un timp de livrare, iar daca este unul destul de indelungat, de exemplu mai mult de 6 luni, merita discutat si luat in vedere. Este normal ca un fotograf foarte solicitat sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a finaliza proiectele, dar astfel de lucruri sunt si luate precaut in vedere.

Acestea fiind spuse, ramane aceeasi regula de baza nevoia de a viziona albume si de a alege in functie de preferinte de stil.